Hatay yangınının müsebbibi PKK değil küresel ısınmaymış

Hatay iki gündür alevlere teslim oldu. Yüzlerce personel, onlarda araç ve gereç ile hem havadan hem de karadan yürütülen çalışmalarla kontrol altına alınan yangın için şüpheler PKK'nın üzerine yoğunlaşmıştı. Çünkü yangın bir noktadan değil birçok noktadan aynı anda başlamıştı. Daha önce de PKK'ya toz kondurmadığı birçok tweeti olan Aslı Aydıntaşbaş yine terör örgütünü gözlerden kaçırmaya çalışan bir paylaşımda bulundu. Ona göre yangının sorumlusu PKK değil küresel ısınma...

Hatay'ın Belen ilçesinde birçok noktada birden başlayan ve yerleşim yerlerini de tehdit eden yangın için soruşturma devam ediyor.

Yangına ilişkin 4 kişi gözaltına alınmış, bunlardan ikisi daha sonra serbest bırakılırken Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 2 şüphelinin daha olduğunu açıklamıştı. 

Pakdemirli "çok ciddi kasıt şüphesi var" derken yangını başlatan sebeplere ilişkin elinde olan bilgilere dayanmıştı kuşkusuz. 

Ancak, PKK'nın sosyal medyadaki propaganda organlarının Hatay'daki yangını sahiplenen mesajlarına rağmen gazeteci Aslı Aydıntaşbaş buna ikna olmadı. 

Hatay yangınının müsebbibi PKK değil küresel ısınmaymış

Aydıntaşbaş'ın, tüm şüpheler PKK'yı işaret ederken, "Sadece Hatay değil Lübnan ve Suriye'de de orman yangınları. Küresel ısınmanın Akdeniz'e yansıması olarak yorumlayanlar da var" diyerek terör örgütünü gözlerden kaçırmaya çalıştığı görüldü.

Aslında Aydıntaşbaş'ın PKK'yı kanatları altına alıp koruduğu ilk mesajı da bu değil.

Daha önce de Suriye sınırına duvar inşa edilirken PKK'nın bu ülkedeki kolu PYD'yi 'cici' göstermeye çalışan "Klise habire IŞİD roketi düşerken, biz ne hikmetse Nusaybin'e 3m duvar örüyoruz. Çünkü karşısında Tr'ye tek 1silah atmamış olan PYD var" mesajı paylaşmıştı.

 Hatay yangınının müsebbibi PKK değil küresel ısınmaymış - Resim : 2

 

Hatay yangınının müsebbibi PKK değil küresel ısınmaymış ile ilgili etiketler Hatay Yangın PKK PYD aslı aydıntaşbaş
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.