Hatay yangın son durum ne? Yangın nasıl çıktı? Kim çıkardı?

Hatay’daki orman yangının son durumu merak ediliyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hatay’da dün başlayan yangınlar sonrasında son dakika açıklamasında bulundu. Hatay’da yangın nasıl çıktı? Yangını kim çıkardı? Detaylar haberimizde…

Hatay'ın Arsuz ilçesine bağlı Karahüseyinli mahallesinde başlayan ve kısa sürede diğer ilçelere sıçrayan orman yangınları oldukça korkutmuştu. Bakan Pakdemirli, Hatay'da dün başlayan ve 3 ilçeye yayılan orman yangınlarının tam olarak kontrol altında tutulduğunu söyleyerek incelemelerin başlatıldığını belirtti.

Pakdemirli açıklamasında çok ciddi kasıt şüpheleri ortaya çıktığını, valilik tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 4 zanlının gözaltına alındığı ifade edildi. Hasar tespit çalışmalarının başladığı bilgisini veren Pakdemirli, bölgenin yaralarını en kısa sürede sarmak adına gereken çalışmaların başlatılacağını yineledi.

Hatay yangın son durum ne? Yangın nasıl çıktı? Kim çıkardı?

Hatay'ın Belen ilçesinde çıkıp, geniş bir alana yayılan, Fatih ve Sarımazı mahallerinde bazı ev ile iş yerlerinin kullanılmaz hale geldiği yangının, sosyal medyaya yüklenen iki videoda, molotof kokteyli atılarak çıkartıldığı iddiaları büyük bir ses getirdi. Her iki videoda motosikletle gezen, yeşil giyen bir kadının molotof kokteyli attığı iddia edildi.

Hatay Valiliği, kentte 2 gündür süren ve bir türlü söndürülemeyen yangınla ilgili sabotaj ihtimaline karşı bazı şüphelilerin gözaltına alındığını söyledi.

Hatay yangın son durum ne? Yangın nasıl çıktı? Kim çıkardı? ile ilgili etiketler Hatay Yangın Son dakika
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.