Hatay Usulü Künefe Evde Nasıl Yapılır! Eşinizi Ve Çocuklarınızı Şaşırtma Zamanı! Hadi Sizde Deneyin

Evde künefe yapmak biraz zor ve zahmetli gelebilir. Oysa evde tavada Hatay usulü künefe yapmak mümkün. Dışarda yediklerinizle yarışacak bir tarif. Yapılışı oldukça eğlenceli ve kolay bir tarif. Şöyle Hatay usulü künefenin yanına mevsimine uygun meyve ve bir bardak süte kim hayır diyebilir ki.

Evde künefe yapmak biraz zor ve zahmetli gelebilir. Oysa evde tavada Hatay usulü künefe yapmak mümkün. Dışarda yediklerinizle yarışacak bir tarif. Yapılışı oldukça eğlenceli ve kolay bir tarif. Şöyle Hatay usulü künefenin yanına mevsimine uygun meyve ve  bir bardak süte kim hayır diyebilir ki.

Hatay Usulü Künefe Evde Nasıl Yapılır! Eşinizi Ve Çocuklarınızı Şaşırtma Zamanı! Hadi Sizde Deneyin

Malzemeler

Künefe için;

  • 150 gram kadayıf
  • 100 gram kaymak-4 yemek kaşığı
  • M80 gram dil peyniri - 1 boğumdan biraz daha az
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 avuç boziç

 

Şerbeti için;

  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 6 yemek kaşığı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

 Hatay Usulü Künefe Evde Nasıl Yapılır! Eşinizi Ve Çocuklarınızı Şaşırtma Zamanı! Hadi Sizde Deneyin - Resim : 2

Yapılışı

Künefenin şerbeti biraz ağdalı olmak zorunda. Bu yüzden küçük bir tencereye 6 yemek kaşığı şeker ve 6 yemek kaşığı su eklenerek pişmeye bırakılır. 1 buçuk dakika da olan şerbetin içerisine 1 tatlı kaşığı limon suyu ekleyerek şerbet dinlenmeye bırakılır.

150 gram kadayıf el ile küçük küçük parçalar haline getirilir. 80 gram dil peynirini uzun uzun ayırarak kadayıfın üzerine yerleştirmek için bir köşeye alınır.

 Bir tavada 4 yemek kaşığı kaymak biraz eritilir. Ardından kaymağı kadayıfın üzerine dökerek karıştırılır.

Hatay Usulü Künefe Evde Nasıl Yapılır! Eşinizi Ve Çocuklarınızı Şaşırtma Zamanı! Hadi Sizde Deneyin - Resim : 3

1 tatlı kaşığı tereyağını künefe yapılacak olan tavaya koyarak eritilir. Daha sonra altı iyice kısarak tavaya kadayıfların yarısı yerleştirilir ve üzerine dil peynirler eşit şekilde yerleştirilir. Kalan kadayıfla üzeri kapatılır.

Spatula yardımıyla künefenin kenarları düzeltilir. Bir kenarı piştikten sonra kapak yardımıyla diğer tarafı pişirilir. Her iki tarafı da güzelce pişmiş olan künefe servis tabağına alınır ve üzerine soğumaya bırakılan şerbet dökülür.

Servis Önerisi

İnce doğranmış olan 2 avuç boz içi künefenin üzerine serpiştirilir.

Bir bardak soğuk süt ile ve yanına mevsimine uygun meyve doğrayarak servis edilebilir.

Hatay Usulü Künefe Evde Nasıl Yapılır! Eşinizi Ve Çocuklarınızı Şaşırtma Zamanı! Hadi Sizde Deneyin ile ilgili etiketler künefe
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.