Hastaneler üçlü virüs salgınından dolup taştı! "Maske uyarısı dikkate alınmadı!"

Kış aylarının gelmesiyle birlikte, İzmir'de ardan üst solunum yolu hastalıkları sebebiyle çocuk acil servislerinde yoğunluk yaşanıyor. İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak, özellikle geceleri ve hafta sonları oluşan hastane kuyruklara dikkat çekerek açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs sonrası maske, mesafe ve hijyen kurallarının bırakılması ile grip salgınında büyük artış görülürken, birçok hastanede özellikle çocuk servislerinde yoğun kalabalıklar oluştu.

İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak da özellikle geceleri ve hafta sonları hastanelerin acil servislerinde oluşan yoğunluğa dikkat çekerek açıklamalar da bulundu. Kaynak şu ifadelere yer verdi: 

"Muhtemelen bütün Türkiye’de ama ben İzmir özelini söyleyeyim. Bütün hastanelerin acil servisleri özellikle çocuk acil servisleri, geceleri ile hafta sonları inanılmaz kalabalık ve kuyruklar halinde insanlar sıra bekliyor. Astım veya benzeri üst solunum yolu hastalıkları olan insanlarda ağır seyrettiğini, bir kısmının yatırıldığını bir kısmının da yoğun bakıma alındığını biliyoruz. Yoğun bakımlar üst solunum yolu enfeksiyonları ve komplikasyonları nedeniyle yaz aylarına göre oldukça hareketli. Bu konuda Ağustos- Eylül ayı başı gibi kamu yönetimini ve kamuoyunu aydınlatacak uyaracak açıklamalarda bulunduk.

"AŞI İLE BİRLİKTE MASKE VE İZOLASYONUN ETKİSİ NET BİR ŞEKİLDE GÖRÜLDÜ"

Neydi bu açıklamalar? Covidin bitmediğini, önlemlerin sürdürülmesinin çok hayati olduğunu vurguladık. Maske takılmasının önemli olduğunu ve kamu otoritesinin toplumu yönlendirmesi ve kural koyması gerektiğini ifade ettik. Aşı ile birlikte maske ve izolasyonun hastalığın yayılma hızını düşürücü etkisini net şekilde görüldü. Covid ile ilgili sönümlenme varsa hem aşının hem covid geçiren insanların bağışıklığı kadar maskenin de önleyici bir unsur olduğunu vurguladık.”

Hastaneler üçlü virüs salgınından dolup taştı! "Maske uyarısı dikkate alınmadı!"

“MASKE UYARISI DİKKATE ALINMADI”

Maske sadece covidden değil, kış döneminin viral üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı da ciddi koruma sağlamıştı. Artık maske kullanılmıyor. Bu kışa maskesiz girdik. Maskesiz girmemizin yarattığı bulaş risklerini yaşıyoruz. Özellikle okul çocuklarımızın kış viral enfeksiyonlarına karşı korunmasını sağlayacak aşılamanın, risk grupları ile birlikte yapılması gerekirdi.Bu konuda sadece kovid açısından değil üst solunum için de antiviral aşıların çocuk öğrenci grubuna yapılması önemliydi.

"ÇOCUKLAR MASKESİZ VE KALABALIK SINIFLARDA BİR ARADA BULUNUYOR"

Çocuklar maskesiz ve kalabalık sınıflarda bir arada bulunuyor. Hızlı bir şekilde birbirlerine hastalıkları bulaştırıyorlar. O enfeksiyonu alıp eve götürüyorlar. Bu şekilde zincirleme olarak enfeksiyonun yayılmakta olduğunu görüyoruz. Maske çok önemli bir önleyici unsur olarak dikkate alınmadı. Çocuk yaş grubu ve öğrencilerin kış dönemindeki viral enfeksiyonlara karşı korunmasını sağlayacak aşı gibi önlemler yine sağlık otoritesi tarafından ele alınmadı.

Hastaneler üçlü virüs salgınından dolup taştı! "Maske uyarısı dikkate alınmadı!" - Resim : 2

 

Hastaneler üçlü virüs salgınından dolup taştı! "Maske uyarısı dikkate alınmadı!" ile ilgili etiketler İzmir salgın Virüs
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.