Hastane önündeki ölüme isyan!

Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Özel Merkez Hastanesi’nin önünde baygınlık geçirerek yere düşen 60 yaşındaki Sebahattin Duru'ya kimse müdahale etmeyince hastane önünde hayatını kaybetti. Acı olayla ilgili konuşan oğul Mevlüt Duru, ‘Müdahale etseler babam yaşardı' dedi.

Kocaeli Gebze’de Sebahattin Duru (60) önceki gün Özel Merkez Hastanesi’nin önünde baygınlık geçirerek yere düştü. Çevredeki vatandaşlar, durumu hastaneye bildirdi. Ama iddiaya göre, hastane personeli Duru’ya müdahale etmedi. İhbar üzerine 15-20 dakika sonra gelen 112 ekibi ise Duru’nun öldüğünü belirledi.

Kalp krizi geçiren Duru’ya müdahale edilmediğine yönelik iddia üzerine İl Sağlık Müdürlüğü soruşturma başlatırken, oğul Mevlüt Duru (26) Milliyet’e şunları söyledi:

“Babam o gün Samsun’dan geldi. Belli ki kendini iyi hissetmediği için en yakın hastaneye gitmek istedi. Ama hastaneye girmeden acil kapısında baygınlık geçirmiş. Çevredekiler doktorlara haber vermiş. Doktorlar ise ‘Olay hastane dışında’ diyerek müdahale etmemişler. Hastane dışı dedikleri yer; hastanenin kapısı. Hemen müdahale edilseydi babam yaşardı. 1 saniye bile önemliydi. Bunlar nasıl doktor?

Hastane önündeki ölüme isyan!

İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı, babam yerde ve nabzı atıyor! Kimse müdahale etmeyince 112’yi çağırıyorlar, onlar da 15-20 dakika sonra geliyor ve babamın öldüğü söyleniyor. Bunun üzerine babam hastaneye alınıyor. Yaşarken müdahale etmeyip ölüsünü neden aldılar anlamadım. Hastane yönetimi, savcıya da olayın hastanenin önünde yaşanmadığını söylüyor. Kayıtlarda, babamın öldüğü yer, olay yerine 300-400 metre mesafedeki et balık kurumunun önü olarak geçiyor. Oysa bir vatandaşın çektiği görüntülerde her şey ortada. Hastane hakkında şikayette bulunduk.”

Öte yandan iddialarla ilgili aranan Özel Merkez Hastanesi yetkilileri açıklama yapmadı.

Hastane önündeki ölüme isyan! ile ilgili etiketler Kocaeli Gebze Hastane ölüm
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.