Hastalıktan korunmak için okunacak dua! Hz. Aişe'nin şifa duası!

Hastalıktan korunmak için okunacak dua! Şifa veren duaların hastalıklar üzerinde etkili olduğunu çoğu kişi deneyimlemiştir. Birçok kişi hasta olduğunda tedavi sürecindeyken dua etmeyide ihmal etmez. Hasta olunca hangi duaların okunduğunu merakla araştıranlar cevaplarını arama motorlarında buluyor. İşte, Hastalıktan korunmak için okunacak dua! Hz. Aişe'nin şifa duası! Detaylar haberimizde...

Hastalıktan korunmak için okunacak dua! Duaların hem ruha hemde bedene iyi geldiği birçok kişi tarafından bilinir. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in kızı olan Hazreti Aişe'nin şifa veren duaları hastalıklar üzerinde büyük etkiye sahiptir. Hasta olunca hangi duaların okunacağı merakla araştırılmaya devam ediliyor.İşte, Hastalıktan korunmak için okunacak dua! Hz. Aişe'nin şifa duası! Detaylar haberimizde...

dua ile ilgili görsel sonucu

HASTALIKTAN KORUNMAK İÇİN OKUNACAK DUA!

Peygamber Efendimiz hasta olduğunda okuduğu dua;

Bismillahi arkıyke min kulli şeyin yu'zike min şerri kulli nefsin ev aynin hasidin, Allahu yeşfike bismillahi arkıyke.

 

Anlamı: Allah’ın ismiyle seni rahatsız eden her şeyden sana okurum. Her nefsin veya hasetçi her gözün şerrinden Allah sana şifâ versin. Allah’ın adıyla sana okurum.»” derdi.(Müslim, Selâm 40)


Es-elullahil-azime rabbel arşil aziim en yeşfiyeke.

Anlamı: Büyük Allah’tan, büyük Arş’ın Rabbi Allah’tan sana şifâ vermesini istiyorum!»” derse muhakkak afiyet bulur. (Ebû Dâvud, Cenâiz, 8; Tirmizî, Tıbb, 32; İbn Hanbel, I, 239)

Euzu bi izettillahi ve kudretihi min şerri ma ecidu.

Anlamı: Sağ elini vücudunda rahatsız olduğun mahalle koyup yedi defa mesh eyle ve her meshte: «Hissettiğim bu hastalığın şerrinden Allah’ın izzetine ve kudretine sığınırım!» de. Biiznillahi Teâlâ şifâ bulursun.” (İbn Hanbel, IV, 217)

dua ile ilgili görsel sonucu

HAZRETİ AİŞE'NİN ŞİFA DUASI!

Türkçe Okunuşu: Ezhibil-be’se rabben’nasi eşfi ve enteş’şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame

Anlamı: “Bu hastalığı gider ey insanların Rabbi! Şifâ ver, çünkü şifâ verici sensin. Senin vereceğin şifâdan başka şifâ yoktur. Öyle şifâ ver ki hiç bir hastalık bırakmasın.” (Buhârî, Merdâ, 20; Müslim, Selâm, 46; Ebû Dâvud, Tıbb, 18, 19)

Sağlık ve Şifa Duası: "Ezhib'l be' se Rabbin naşi esfi ve entes safi la sifae illa safauke, sifauke la yügadiru sekama" Meali, "Ey insanların Rabbi! Şifa ver, şifa veren sensin. Senin vereceğin şifadan gayrı başka şifa yoktur. Öyle bir şifa ver ki, hiç bir hastalık kalmasın." Bu dua peygamberimizin bizzat okuduğu sağlık, şifa dualarındandır..

 

 

Hastalıktan korunmak için okunacak dua! Hz. Aişe'nin şifa duası! ile ilgili etiketler İslam İslamiyet Hastalık dua 2020 hasta şifa Hazreti Aişe islam dini
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.