Hastalığının asıl sebebi neydi? Doktorlar, Atatürk'ü ölüme mi terk etti?

Gazeteci Dr. Hulki Cevizoğlu ve Hukukçu-Yazar Fikri Akyüz ile 'Dualite'nin yeni bölümünde Atatürk'ün vefatıyla ilgili şüpheli durumlar masaya yatırıldı. Atatürk'e kasten yanlış tedavi uygulanma ihtimalinden bahseden Doç. Dr. Hulki Cevizoğlu "Yoksa bilerek mi öldürdüler?" diye sordu.

Gazeteci-yazar ve Sosyolog Doç. Dr. Hulki Cevizoğlu ve Hukukçu-yazar Fikri Akyüz ile 'Dualite'nin yeni bölümünde, 83. yıl dönümünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının arkasındaki sır perdesini araladı.

Atatürk'e kasten yanlış tedavi uygulanma ihtimalinden bahseden Doç. Dr. Hulki Cevizoğlu şu ifadeleri kullandı:

Atatürk; "Doktorların uyguladıkları yanlış tedavi nedeniyle hastalığım ilerlemiştir. Bana sormadan yabancı doktorlar getirdiler Afet. Doktorla bana yanlış tedavi uyguluyor." diyor. Adamcağız hasta yatağında ne yapsın? Doğru tedaviyi kim, nasıl uygulayacak? Yanlış tedaviyi kim uyguluyor. Atatürk'ü muayene eden doktorlar ikiye ayrılıyor. Bir, bu işten sürekli sorumlu, müdavim doktorlar var. Bir de danışman doktorlar var. Özgeçmişlerine bakıyorum, hepsi mesleklerinde inanılmaz başarılı. Biri karaciğer, öteki başka bir alanda. Yurt dışından getirdikleri Alman doktor bitkisel ilaçlar uzmanı. Elma suyu sıkıyor veriyor. Ancak sürekli karaciğerden kaynaklanan bir nedenle ağır kaşıntılar içinde. Biz de bazen kaşıyınca tırnak izi çıkar ya, Atatürk'ün bacakları öyle oluyor. Koskoca cumhurbaşkanına doktorları sözde 'Efendim, Yalova'ya gönderelim, dinlenirsiniz. Burayı karıncalar bastı, sizi o kaşındırıyor.' diyor. Bir kere daha derin bir kuşku içine giriyoruz. Mesleklerinde bunca üstün başarı gösteren insanlar 'Atatürk'ü karıncalar mı ısırıyor da kaşınıyor? Karaciğerden mi, yoksa başka bir nedenden mi bilemiyorsa bunca 'başarılı' özgeçmişlerinin arkasında ne var? Yoksa bilerek mi öldürdüler?

Hastalığının asıl sebebi neydi? Doktorlar, Atatürk'ü ölüme mi terk etti? ile ilgili etiketler hulki cevizoğlu fikri akyüz

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.