Hastalarına köpek muamelesi yapan doktora soruşturma!

Mustafa Kemalpaşa Devlet Hastanesinde görevli olduğu belirtilen kadın doktorun, hastalarına yönelik, "Bakmıyorum, ne yapacaksın canımı mı alacaksın. İstediğin yere şikayet et. Güvenliği çağırın, gelip köpeklere mama versin" sözleri büyük tepki çekmişti. Söz konusu görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Olay, Mustafakemalpaşa İlçe Devlet Hastanesi'nde yaşandı. İddiaya göre, nöbetçi hekim acil ameliyata girince Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. S.E.Ç. hastalara bakmaya başladı. Yeşil alan hastalarının fazla beklemesinden kaynaklanan tartışmada Uzm. Dr. S.E.Ç.'nin ayağı sarılı genç bir hasta ile tartıştığı sırada sarfettiği hakarete varan sözler kameraya yansıdı.

"BAKMIYORUM CANIMI MI ALACAKSINIZ?"

Tedavi olmaya gelen ayağı alçılı gençle tartışan Uzm. Dr. S.E.Ç, gence "Yürü git boşaltın burayı. Bakmıyorum canımı mı alacaksınız? Git kime istersen şikayet et. Hatırım kalır etmezsen" dedi. Genç "Hareketlere bak" diyerek cevap verirken, bunun üzerine Dr. S.E.Ç. bir görevliye seslenip "Hasan bey polisi çağırsana, gelip köpeklere mama versin" diyerek hastalara hakaret etti. O sırada tedavi olmayı bekleyen diğer hastalar da, "Hocam ayıp oluyor ama bu nasıl bir konuşma şekli" diyerek tepkilerini dile getirdi.

"MESLEKİ CİDDİYETTEN AYRILMAMAK ESASTIR"

Tepki çeken görüntülerin ardından Sağlık Bakanlığı, hekim hakkında idari soruşturma başlattı.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bursa'daki Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesinde yaşanan ve sosyal medyaya da yansıyan olayla ilgili bir açıklama yapılmasına gerek görüldüğü belirtilerek, "Olay günü nöbetçi hekimin acil ameliyata girmesi nedeniyle acile gelen yeşil alan hastalarının bir süre beklemesinden kaynaklı olarak bekleyen bir hasta ile bir başka hekim arasında tartışma yaşandığı anlaşılmıştır. Bu tartışmada hekimimizin üslubu ve mesleği ile bağdaşmayan ifadeleri bizi ziyadesiyle üzmüştür. Sağlık personellerimizin uzunca bir süredir zor koşullarda ve yoğun mesai ile çalıştıkları ve insani ölçülerde yıpranmış olmaları anlaşılabilir olsa da mesleki ciddiyetten ayrılmamak esastır. Bu kapsamda idari soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Hastalarına köpek muamelesi yapan doktora soruşturma! ile ilgili etiketler Bursa doktor Hastane Sağlık Bakanlığı Mustafa Kemalpaşa Devlet Hastanesi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.