Hasan Sabbah nasıl ölüyor? Hasan Sabbah'ı kim öldürdü?

Hasan Sabbah nasıl ölüyor sorusu, Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin son bölümüyle birlikte merak edilen sorulardan oldu. Hasan Sabbah'ın hain olduğu gerçeği ortaya çıktıktan sonra Sabbah'ı kim öldürdü?

Hasan Sabbah nasıl ölüyor, Hasan Sabbah'ı kim öldürdü sorularının yanıtı haberimizde. üyük Selçuklu Devleti padişahlarından Sencer ve Muhammet Tapar döneminde büyük sıkıntılar yaratan isimlerden olan Hasan Sabbah, hem nizari ismaililerin hem de suikastçiler olarak bilinen Haşhaşilere bağlı fidailer asker grubunun kurucusuydu.

HASAN SABBAH NASIL ÖLÜYOR?

Mayıs 1124'te hastalanıp yatağa düşen Hasan Sabbah, ölümünün yaklaştığını düşünerek halefi olması için Lemeser Kalesi komutanı Kiya Buzrug Ummid'i seçti. Ebu Ali'yi sağına oturttu ve kendisini misyonerlik faaliyetlerinin başına getirdi. Kasranlı Adem'in Oğlu Hasan'ı sağına ve ordularının komutanı Kiya Ebu Cafer'i de önüne oturttu ve onlara imamın gelip devletin başına geçeceği güne dek Kiya Buzrug Ummid'in liderliğinde uyum içinde çalışmalarını salık verdi ve 23 Mayıs 1124 Cuma günü öldü.

Tarihte Hasan Sabbah ne zaman ve nasıl öldü? Hasan Sabbah kimdir?

Bu aynı zamanda göz alıcı bir liderliğin de sonuydu. Sünni ve Şiî İsmaili birçok vakanüvis onu keskin zekalı, yetkin, aritmetik, astronomi, büyü ve daha pek çok alanda bilgi sahibi biri olarak tarif eder. İsmailileri sevmeyen bir Arap biyografi yazarına göre Alamut'ta ikamet ettiği otuz beş yıl boyunca, ne bir kimse ortalık bir yerde şarap içebilmiş ne de testilere şarap doldurulabilmişti. Oğlu Muhammedi şarap içtiği için idam etmiş diğer oğlu Hüseyini ise asılsızlığı kanıtlanmış olan Dai Hüseyin Kaini'nin katlini azmettirmek suçundan idam ettirmişti.

Hasan Sabbah aynı zamanda bir yazardı. Sünni yazarlar eserlerinden iki parçayı, bir otobiyografik metni olan ve bir ilahiyat risalesini muhafaza etmişlerdi. Hasan Sabbah asla imam olduğunu iddia etmemiştir. Yalnızca imamın bir temsilcisi olduğunu söylemiştir. Hayatını anlattığı kitabın adı Sergi'ızeşt-i Seyyidinâ'dır. Tarihçi Ata Melik Cüveyni Moğollar Alamut kütüphanesini yakmadan önce kitabı kütüphaneden almıştır.

Hasan Sabbah nasıl ölüyor? Hasan Sabbah'ı kim öldürdü? ile ilgili etiketler TRT 1 hasan sabbah nasıl ölüyor
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.