Hasan Kartal: Bizim hoca herhalde hakemin anasına küfretti

Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal: "Hakem tüm takdir haklarını Fenerbahçe'den yana kullandı. Bizim hocaya niye kırmızı kart verdi, bilmiyorum. Herhalde hakemin anasına küfretti."

Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe'ye konuk olan Çaykur Rizespor, 1-0 mağlup oldu. Karadeniz ekibinin yeni teknik direktörü Marius Sumudica, takımın başında ilk kez sahaya çıktı. Bu sezon Gaziantep FK'nın başında 2 kez kırmızı kart görerek tribüne gönderilen Rumen çalıştırıcı, Kadıköy'de de çift sarıdan kızardı ve 70. dakikada sahadan atıldı.

Maç çıkışı Kadıköy'de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, Sumudica'nın atılmasına anlam veremediğini belirterek şunları söyledi: "Hakem hataları maçta yine vardı. Golü tekrar izlediğimizde daha iyi anlayabiliriz. Hakem bizim hocamızı neden attı? Rumence hakeme küfür etti herhalde, hakem de onu anladı, attı. Bizim önümüzdeydi, bir şey görmedim. Tamamen takdir haklarını bizden yana değil diğer takımdan yana kullandı. Herhalde hocamız Rumence küfür etti, hakem de anladı, attı. Durduk yere neden sarı kart versin. İlk sarı doğruydu. Hocamızın ilk maçında kırmız kart görmesine üzüldüm. Bu kadar kolay sarı kart gösterilmemeliydi" 

Hasan Kartal: Bizim hoca herhalde hakemin anasına küfretti

Zamanla daha iyi bir takım olacaklarını söyleyen Kartal, "Takımımız gayet iyiydi, önceden gördüğümüz Rizespor'dan daha iyi bir takım izledik" ifadelerini kullandı. Transfer çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Kartal, "Aldığımız ve bugün kadroda olmayan oyuncularımız vardı. Takviye gerekiyor ve eksik bir kadromuz var, iyi bir takım olacağız" dedi.

ABDÜLKADİR BİTİGEN'E TEPKİ

Maçın hakemi Abdülkadir Bitigen, gösterdiği performans nedeniyle sosyal medyada tepki gördü. Fernando Boldrin'in 64'te attığı golü "Altay'a faul yapıldı" gerekçesiyle iptal eden tecrübeli hakem için Twitter'da #KadıköydeYineKaraGece diye etiket açılırken, Abdülkadir Bitigen ismiyle 20 bine yakın tivit atıldı.

Sumudica'nın yardımcısı Gabriel ise yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada "En ufak şeyde sarı kart çıkıyor, bu nedir? Sarı, sarı, sarı... Bu nasıl bir düşüncedir? Maçı tiyatro seyreder gibi seyredemezsiniz" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Hasan Kartal: Bizim hoca herhalde hakemin anasına küfretti ile ilgili etiketler Hasan Kartal Çaykur Rizespor Marius Sumudica Abdülkadir Bitigen
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.