Hasan Karakaya kimdir? Neden öldü?

Türk basın tarihinin son 50 yılına büyük bir katkı sağlayan gazeteci Hasan Karakaya, 2015 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan gezisini izleyen heyette bulunduğu sırada, kaldığı otelde geçirdiği kalp krizi sebebiyle hayatını kaybetmişti. Erdoğan'ın, "İki kalem beni çok etkilemiştir. Biri Necip Fazıl, diğeri ise Hasan Karakaya" sözlerinin ardından Karakaya'nın yaşamı araştırılmaya başlandı. Peki, Hasan Karakaya kimdir? Neden öldü? Ayrıntılar haberimizde...

Yeni Akit eski Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan gezisini izleyen heyette bulunduğu 2015 yılında, kaldığı otelde kalp krizi geçirerek vefat etmişti. Karakaya'nın yaşamı ve kariyeri bugün araştırılmaya devam ediyor. Peki, Hasan Karakaya kimdir? Neden öldü? Detaylar haberimizde...

Hasan Karakaya kimdir? Neden öldü?

HASAN KARAKAYA KİMDİR?

Hasan Karakaya (1957, Salihli – 30 Aralık 2015, Medine), Türk gazeteci. Yeni Akit gazetesinde Genel Yayın Yönetmeni ve köşe yazarı olarak görev yapıyordu.

1957 yılında Manisa ilinin Salihli ilçesinin bir köyünde doğmuştur. İlkokul eğitimini Salihli'de tamamladıktan sonra imam hatip lisesine gitmek istedi ancak gidemedi(kaynak yok), Lise eğitimiden sonra Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu'nda okudu.

Öğrencilik yıllarında gazetelere edebi yazılar yazdı. İlhan Bardakçı'nın önerisi üzerine Barış gazetesinde yazdı, sonra yazı işleri müdür yardımcısı olarak Yenigün gazetesine geçti, buradan da Başkent gazetesine geçti ve bir yıl sonra (22 yaşında) gazetenin yazı işleri müdürü oldu.

Başkent gazetesinde 2 yıl çalıştıktan sonra Millî Gazete'de 8 yıl, Türkiye gazetesinde 9 yıl çalıştı. 1995 yılında Akit (Anadolu'da Vakit, Yeni Akit) gazetesine geçti ve ölümüne kadar ayrılmadı. Hasan Karakaya, 3 Nisan 2013 tarihinde AKP hükümeti tarafından açıklanan ve barış sürecini yönetecek olan 63 kişilik akil insanlar listesine Ege Bölgesi'nden girmiştir.

Yazdığı yazıların ve Yeni Akit gazetesinin üslubu nedeniyle birçok kişi tarafından eleştirildi. Taner Kışlalı'yı hedef gösterdiği ve suikastına neden olduğu suçlamalarına karşı çıktı. Yazılarında halkın dilini kullandığını ve başka yazarların üslubunu gerekçe göstererek kendini savundu.

HASAN KARAKAYA NEDEN ÖLDÜ?

Hasan Karakaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gezisine katılmak üzere Suudi Arabistan'da bulunduğu 30 Aralık 2015'te Medine'de kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Cenazesi 1 Ocak 2016'da Edirnekapı Şehitliği'nde defnedildi.

Hasan Karakaya kimdir? Neden öldü? ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Yeni Akit Hasan Karakaya
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.