Hasan Kalyoncu'da sinema söyleşisi gerçekleşti!

Ünlü oyuncular İsmail Hacıoğlu ve İsmail Hakkı, Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğrencileri ile bir araya gelerek sinema sohbeti yaptı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İletişim Fakültesi birbirinden ünlü isimleri ağırlamaya devam ediyor. Ayla Filmi ile gönüllere taht kuran ünlü oyuncu İsmail Hacıoğlu ve Mehmetçik filminde rol arkadaşı olan sanatçı İsmail Hakkı öğrencilerle buluştu. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen söyleşi keyifli geçti.

Hasan Kalyoncu'da sinema söyleşisi gerçekleşti!

SANAT DİLİYLE ANLATIYORUZ

Hakkı, Türkiye'nin kültürel anlamda çok kıymetli ve zengin bir ülke olduğunu belirterek, "Bu kültürel mirasımızı bir şekilde çalıştığımız sanat diliyle dünyaya aktarmalıyız" dedi. Sinemanın ticari kaygıların yanı sıra daha çok gönül işiyle ortaya çıkacak bir sanat olduğunu ifade eden hakkı Ürün, "Kültürel anlamda çok kıymetli ve zengin bir ülkede yaşıyoruz. Bu kültürel mirasımızı bir şekilde çalıştığımız sanat diliyle dünyaya aktarmalıyız. Sinema da bu anlatımın en güzel dili" diye konuştu. Sinemayla ilgilenen öğrencilere önerilerde bulunan Ürün, "İzlediğimiz filmlerden ve dizilerden aslında dersler çıkarmamız lazım. Filmin sanat yönünü her zaman tartışmalıyız. Bu alanla uğraşmak isteyen arkadaşlara tavsiyem, sinemanın sevmeden yapılamayacağı kanaatindeyim. Sinemaya tamamıyla ticari yönüyle bakmamamız lazım. Oyuncunun yakıtı uygudur" dedi.

Hasan Kalyoncu'da sinema söyleşisi gerçekleşti! - Resim : 2

HEDİYE VERDİLER

Oyuncu İsmail Hacıoğlu da 2020 yılında vizyona girmesi planlanan "81 Kahraman: Denize Vurulan Kahramanlık Mührü" isimli filmle ilgili öğrencilere bilgiler verdi. Hacıoğlu, öğrencilere çok çalışmalarını öğütledi. Söyleşinin ardından İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Rengin Küçükerdoğan oyunculara hediye takdim etti.

Hasan Kalyoncu'da sinema söyleşisi gerçekleşti! - Resim : 3

Hasan Kalyoncu'da sinema söyleşisi gerçekleşti! - Resim : 4

Hasan Kalyoncu'da sinema söyleşisi gerçekleşti! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.