Tacizle suçlanan Hasan Ali Toptaş özür diledi

Ünlü edebiyatçı Hasan Ali Toptaş'a yönelik "taciz" iddiaları sosyal medyayı salladı. Türk edebiyatının saygın isimlerinden Toptaş, bazı meslektaşları tarafında "ifşa" edildi. Pelin Buzluk, "Yıllar geçti ama yazarken şimdi bile gözyaşlarımı tutamıyorum. Hiç kolay değil dile getirebilmek" ifadelerini kullandı. Topbaş bu gelişmelerin kamuoyunda büyük yankı uyandırmasının ardından özür diledi.

Türk edebiyatının yaşayan en büyük kalemlerinden Hasan Ali Toptaş, taciz iddialarıyla karşı karşıya...

Leyla Salinger isimli bir Twitter kullancısı, 62 yaşındaki yazarın bir zamanlar kendisini taciz ettiğini iddia eden bir paylaşımda bulundu. "Ben ve pek çok arkadaşımın kendisi ile nahoş anıları var üniversite yıllarına ait. Şuanki bilinç ve cesarete sahip olsam kesinlikle ifşa ederdim. Klasik orta yaş üstü cis erkek edebiyatçı :/ gerçekten büyük bir hayal kırıklığıdır kendisi" şeklindeki paylaşım kısa sürede diğer kadın edebiyatçılar tarafından desteklendi.

Genç kuşağın sevilen öykülerinden Pelin Buzluk, kendi başından geçen taciz olayını ifşaladı. Toptaş tarafından evliyken taciz edildiğini anlatan Buzluk, "Yıllar geçti ama yazarken şimdi bile gözyaşlarımı tutamıyorum. Hiç kolay değil dile getirebilmek. Ama dur dememiz lazım. O itibarını arkasına alıp bunu yapıyorsa o itibarı yerle bir etmemiz lazım. Dayanışma sağaltıyor, her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Yalnız değiliz" ifadelerini kullandı.

Tacizle suçlanan Hasan Ali Toptaş özür diledi

Buzluk'u destekleyen isim ise bir başka yazar Aslı Tohumcu oldu. Tohumcu, "Sevgili Pelin, yalnız değilsin. Gözünden akan bir damla yaşa kıyamam. Adını vermeden ifşa ettiğim için bana dava açmayı düşünen ödüllü bir başka yazarımıza da selam olsun. Hepinizin itibarını yerle bir edeceğiz" sözleriyle arkadaşının yanında olduğunu belirtti.

Tacizle suçlanan Hasan Ali Toptaş özür diledi - Resim : 2

Leyla Salinger hesabından Toptaş'ın tacizine uğramış ya da tanıklık etmiş kullanıcaların paylaşımlarının aktarılması, Hasan Ali Toptaş okurları arasında şaşkınlık yarattı. Taciz iddialarında bulunan isimler gazeteci, çevirmen ve edebiyat çevrelerinde tanınan isimler yer alıyor.

Tacizle suçlanan Hasan Ali Toptaş özür diledi - Resim : 3

HASAN ALİ TOPTAŞ: ÖZÜR DİLİYORUM

Söz konusu gelişmelerin büyük yankı uyandırmasının ardından Hürriyet'ten Ece Çelik'e konuşan Toptaş, “İnsan eril failliğin ne olduğunu anlayana kadar karşı tarafta ne büyük yaralar açtığını bilmeden, fark etmeden, düşünmeden hatalar yapabiliyor. Failliğin ne olduğunu bugün kadınlardan öğreniyoruz. Bilmeden farkında olmadan yaptığım davranışlar nedeniyle kırdığım, üzdüğüm, yaraladığım bütün insanlardan samimiyetle özür diliyorum.” ifadelerini kullandı.

HASAN ALİ TOPTAŞ KİMDİR?

1987'de ilk öykü kitabı Bir Gülüşün Kimliği, 1990'da ikinci öykü kitabı Yoklar Fısıltısı yayımlandı. 1990'lı yıllarda yayımlanan kitaplarıyla pek çok ödül aldı. Veznedarlık, icra memurluğu ve hazine avukatlığında memurluk yaptı. Toptaş, dili kullanmadaki ustalığıyla tanınmakta, postmodern edebiyatın önemli temsilcilerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Yazarın Gölgesizler romanını yönetmen Ümit Ünal sinemaya uyarlamıştır. Filmde Hasan Ali Toptaş da rol almıştır. Kuşlar Yasına Gider romanı Türkiye Yazarlar Birliği tarafından "yılın romanı" seçilmiştir. (KAYNAK: wikipedia)

Tacizle suçlanan Hasan Ali Toptaş özür diledi ile ilgili etiketler Taciz Hasan Ali Toptaş iddia özür

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.