Hasan 5 saniye ile ölümden kurtuldu

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 4 Ağustos'ta meydana gelen patlamada limana yaklaşık 500 metre mesafede çalışan 23 Mardinli Hasan Abdullah, 5 saniye ile ölümden kurtuldu.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Eczanede çalışan Hasan Abdullah patlamada yaşadığı dehşet anlarını bölgede günlerdir haber nöbetini sürdüren SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel’e anlattı.

Hasan 5 saniye ile ölümden kurtuldu

"BİRKAÇ METRE İLERİ FIRLAMIŞIM"

Vücudunun birçok yerinden yaralanan Abdullah, “Dışarıdan bir ilaç getirmiştim ve arka tarafta bulunan depoya dolaba koyuyordum. İçeriye gireli daha 5 saniye olmuştu. Birden çok büyük bir patlama sesi ile basınç ve sarsılma oldu. Bir kaç metre ileriye fırlamışım. Patlama olduğunu anladım. Cam ve beton parçalarından sırtımdan, kollarımdan ve ayaklarımdan yaralanmıştım. Güçlükle eczaneden çıktım.” dedi.

Hasan 5 saniye ile ölümden kurtuldu - Resim : 2

"ARKADAŞIMIN ÖLDÜĞÜNÜ GÖRDÜM"

Patlamanın etkisini hala üzerinden atamadığını ifade eden Abdullah, “Dışarı çıkarken de eczanenin ön tarafında çalışan Suriyeli bir arkadaşımın basınçtan ve parçaların vücuduna gelmesinden öldüğünü gördüm. Ona bir şey yapamadan, motorsikletimle en yakındaki hastaneye gittim. Yüzlerce yaralı vardı.Tedavi olamadan başka bir hastaneye gittim. Orada da tedavi olamadım. Evde kendi imkanlarım ile tedavi oldum.” ifadelerini kullandı.

Hasan 5 saniye ile ölümden kurtuldu - Resim : 3

"DÜĞÜNÜ 2 AY ERTELEDİM"

Evlilik hazırlığında olduğunu söyleyen Abdullah, “Nişanlıyım, evlenecektim. Ama bu durumda evliliğimi 2 ay ertelemek zorunda kaldım. İmkanım olsa bundan sonra Türkiye’de yaşamak isterdim. Ben dışarıda olsaydım o Suriyeli arkadaşım gibi patlama ile oluşan basınçtan ve kopan parçalardan dolayı ölmüş olacaktım. Beni Allah korudu. Verilmiş sadakam ve yiyecek ekmeğim varmış. Sağolsun Türk Büyükelçisi Hakan Çakıl bey beni her gün aradı, sordu.” diye konuştu.

Hasan 5 saniye ile ölümden kurtuldu - Resim : 4

BEYRUT LİMANI'NDAKİ PATLAMA

Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm kenti sarsan çok güçlü patlama meydana gelmişti. Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, patlamaya 6 yıldır Beyrut Limanı'ndaki bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitratın yol açtığını söylemişti.

Hasan 5 saniye ile ölümden kurtuldu - Resim : 5

Patlamada yaklaşık 180 kişinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 6 bin kişinin yaralandığı ve 30-40 kişinin kayıp olduğu belirtilirken, yaralılardan 120'sinin yoğun bakımdaki tedavilerinin sürdüğü ve 1500 civarında da özel tedavi isteyen yaralı bulunduğu aktarılmıştı. Lübnan resmi makamları patlamaya saldırıdan ziyade "ihmalin yol açtığını" değerlendirmiş, bunun üzerine Lübnan sokağında sorumluların cezalandırılmasını talep eden protestolar düzenlenmişti.

Hasan 5 saniye ile ölümden kurtuldu - Resim : 6

Protestolar sonucu, Lübnan Başbakanı Hassan Diyab hükümeti 10 Ağustos'ta istifa etmişti.

Hasan 5 saniye ile ölümden kurtuldu ile ilgili etiketler Lübnan patlama SuperHaber mevlüt yüksel Hasan Abdullah

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.