Harvey Weinstein cinsel istismar davasında suçlu bulundu

Los Angeles mahkemesi, Amerikalı eski film yapımcısı Harvey Weinstein'ın hakkındaki yeni bir tecavüz vakası nedeniyle suçlu olduğuna hükmetti. ABD basınında çıkan haberlere göre, halihazırda New York'ta kesinleşmiş 23 yıllık hapis cezasını çekmekte olan Weinstein, Los Angeles'ta hakkında devam eden tecavüz davası kapsamında 19 Aralık'ta suçlu bulundu.

Jüri, bir kadının Harvey Weinstein'in kendisine 2013'te Beverly Hills'te bir otel odasında tecavüz ettiğine dair ifadesine dayanan iddianame üzerine iki hafta süren tartışmalar sonrasında kararını verdi. Weinstein, kendisine yöneltilen, tecavüz ve cinsel istismarın da yer aldığı 7 suçlamanın 3'ünden mahkum edildi.

Savcılar, Weinstein'in gelecek vadeden aktrisleri Hollywood'daki nüfuzunu kullanarak özel toplantılarla çağırdığını ve ardından cinsel saldırıda bulunduğunu ifade etti.

 

''GÜÇLÜ KANITLAR VAR''

Davaya bakan savcılardan Paul Thompson, "Elimizde bu adamın karakterine ve kadınlara yaptıklarına dair reddedilemeyecek güçlü kanıtlar var." dedi.

AVUKATLARI İDDİALARI REDDETTİ

Weinstein'in avukatları ise müvekkillerine yöneltilen suçlamaların ya asılsız iddialardan ibaret ya da film yapımcısı ile iddia sahipleri arasındaki ilişkinin rızaya dayalı bir "karşılıklı ilişki" olduğunu savundu.

Zor kullanıldığına dair herhangi bir delil olmadığını belirten savunma avukatlardan Alan Jackson, müvekkilini suçlayanları "şöhret ve servet avcısı" diye niteledi.

Harvey Weinstein'ın cezasının 2023'te onanması bekleniyor ancak bu davadaki cezasını çekmek üzere California'ya gönderilmeden önce New York'taki mahkumiyetini tamamlaması gerektiği bildiriliyor.

OLAYIN GEÇMİŞİ

2017'den bu yana 100'den fazla kadın, Weinstein'ı tecavüz, cinsel saldırı veya cinsel tacizle suçladı.

70 yaşındaki Weinstein, Şubat 2020'de, ABD'deki mahkeme kararıyla çok sayıda kadına tecavüz ve cinsel taciz suçlarından 23 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, çok sayıda kadına tecavüz ve cinsel taciz nedeniyle suçlu bulunan Harvey Weinstein'a Ocak 2004'te verdiği "Britanya İmparatorluğu Onursal Mükemmeliyet Önderliği Nişanını" Eylül 2020'de geri almıştı.

Weinstein hakkındaki iddiaların ortaya çıkmasının ardından kadınların, uğradıkları cinsel tacizleri sosyal medyada "#meetoo (ben de)" etiketiyle gündeme getirmesi, dünya çapında bir tepkiye dönüşmüş ve "#meetoo" hareketini başlatmıştı.

Diğer yandan, İngiltere'de haziran ayında Weinstein hakkında 1996'da bir kadına yönelik iki "uygunsuz saldırı" suçlamasıyla dava açılmasına karar verilmişti.

Harvey Weinstein cinsel istismar davasında suçlu bulundu ile ilgili etiketler mahkeme dava cinsel istismar Tecavüz
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.