Harun, Benzia ve Jailson için imza töreni!

Fenerbahçe'de yeni transferler Harun Tekin, Jailson ve Benzia için imza töreni düzenlendi. Törende sportif direktör Comolli önemli açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'de transferin son günlerinde anlaşma sağlanan kaleci Harun Tekin, orta saha oyuncuları Jailson ve Benzia kendilerini sarı-lacivertli kulübe bağlayacak sözleşmelere imza attı.

Jailson 32, kaleci Harun 35, Benzia ise 39 numaralı formayı giyecek.

Törende ilk söz alan Sportif Direktör Damien Comolli şöyle konuştu: "Herkese günaydın. 3 yeni transferin imza töreni. Harun'u Bursaspor'dan satın aldık. Jailson Gremio'dan geldi. Benzia'dan Lille'den kiralık olarak kadromuza katıldı. Onların aramıza katıldığından çok mutluyuz. Oyuncu profilimize fazlasıyla uyuyorlar. İhtiyacımız olan futbolcular aldık. Souza'nın ayrılmasından defansif pozisyona ihtiyaç vardı. Bu transferi yaptık. Giuliano'nun ayrılmasından sonra oyuncu gerekiyordu. Benzia'yı transfer ettik."

"BEKLENTİLERİ KARŞILAMAK İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM"

"Benzia'dan çok büyük beklenti var. Kendisini bu beklentiye hazır hissediyor mu?" sorusuna Benzia, "Tabii ki bu pozisyonda oynamaya hazırım. F.Bahçe çok büyük bir kulüp. Özel bir pozisyon. Alex gibi futbolcular forma giydi. Beklentileri karşılamak için elimden geleni yapacağım" yanıtını verdi.

Benzia oyun stili olarak yaratıcı bir oyuncu olduğunu belirterek "Forvet oyuncularına topu aktarıyorum. Türkiye'de çok ateşli ve tutkulu taraftarlar var. Farklı pozisyonlarda oynama şansını elde ettim. İyi bir şekilde adapte oldum. Forvet arkasında oynamak istiyorum. Goller atmak, gol pası vermek istiyorum. F.Bahçe'de kupalar kazanmak ve buna katkıda bulunmak istiyorum." şeklinde konuştu.

"BURADA TARİH YAZMAK İSTİYORUM"

Jailson, "Türkiye Ligi'nde futbol çok hızlı oynanıyor. En iyi şekilde adapte olacağımı düşünüyorum. Burada tarih yazmak istiyorum. Savunmaya çok yardım ediyorum. Öne de çıkıyorum. Maksimumu sahaya yansıtmak istiyorum. Benim her zaman rüyamdı Brezilya dışında forma giymek. Giuliano ve Souza ile konuştum. Çok iyi görüşler bildirdi. Buraya geldim. Oyuncu arkadaşlarım ve hocama katkı sağlamak istiyorum. Artık çalışmazamanı. Kesinlikle Arthur ve Maicon'la çalıştım. Oyuncularının kalitelerini biliyorum. Burada buna benzer işler yapabileceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

"HER ŞEYİMİ ORTAYA KOYACAĞIM"

Kaleci Harun Tekin, "Herkesin hayali olan bir camiaya geldim. Volkan abiyle Milli Takım'da çalıştık. Abi-kardeş ilişkimiz var. Beklentileri biliyorum. Antrenmanlarda ve maçlarda her şeyimi ortaya koyacağım. İyi bir performans gösterdiğim müddetçe milli formayı alacağıma inanıyorum. Hocamız oyunu ayakla başlatmamı istiyorum. Kendimi bu konuda yeterli görüyorum" dedi.

COMOLLİ: DİRAR KADRO DIŞI DEĞİL

Comolli, Dirar ile ilgili sorulan soruya, "Dirar kadro dışı değil. 28 kişilik kadronun içinde. Cocu'nun ilk seçimi olmayabilir. Hala uygun durumda. Ozan ve Kameni'nin kadro dışı kalması, futbolla alakalı bir konu. Çok zor kararlar bunlar. Futbolcular için de zor. Bizim için zorlayıcı ve can alıcı. Net ve temiz biçimde futbolla ilgili kararlardı" yanıtını verdi.

"ALTYAPILARA, GENÇLERE YATIRIM YAPMALISINIZ"

Comolli, "Yabancı sayısındaki değişiklik, Türk futbolunun seviyesinin başka seviyeye gelmesi, bir günde olmaz. Uzun vadeli projeler gerekir. Daha iyi altyapılara sahip olmanız lazım. Futbol akademisine yatırım yapmalısınız. Uzun vadede gelişimi görebilmek için daha iyi tesisler yapmalısınız. Altyapılara, gençlere yatırım yapmazsanız değişimin faydasını göremezsiniz. F.Bahçe'de tam olarak yaptığımız bu"

"LİLLLE'DEN DİREKT BENZİA'YI İSTEDİM"

Fransız futbol adamı, Yassine Benzia transferi ile ilgili şu bilgiyi verdi: "Lille'den telefon geldi. Bana 'Bizden hangi oyuncuyu isterseniz' dediler. Ben de direkt 'Benzia' dedim. 16 yaşından beri takip ettiğimiz oyuncuydu. 'Maddi olarak karşılayamayız' dedim. Kiralık olarak alabileceğimiz söylendi. Bizim için inanılmaz fırsattı. Son gün için harika bir fırsattı. Çünkü Finansal olarak ulaşamayacağımız noktadaydı."

 

"HARUN GÖZLEMLEDİĞİMİZ KALECİLERDEN BİRİYDİ"

Comolli, Harun Tekin'le ilgili ise "Gözlemlediğimiz kalecilerden biriydi. Bizim her zaman hedefimizde olan bir kaleciydi. Bizim için kritik soru nasıl transferi karşılarız. Finansal olarak hazır duruma geldiğimizde transferi gerçekleştirdik" açıklamasını yaptı.

Fransız futbol adamı, Jailson'un transfer süreci ile ilgili olarak "Josef'e satışını gerçekleştirdikten sonra Philip ve scoutlarla konuştuk. İyi bir şekilde bilgiler geldi. Genç bir oyuncuydu. Brezilya'nın dev bir kulübünden geldi. Teknik yetenekleri aradığımız oyuncu profiline uygun. Büyük bir yatırım bizim için" bilgisini verdi.

Comolli Galatasaray'dan transfer edilen Tolga Ciğerci tedavi süreci için "Tolga şu anda Almanya'da tedavi oluyor. Her gün konuşuyoruz. Almanya'da 2 günde bir sağlık raporları var. Tolga'nın iyileşme sürecini yakından takip ediyoruz" diye konuştu.

Comolli şöyle devam etti: "Ben hiçbir zaman kampta transferleri bitireceğiz demedim. En iyi fırsatları değerlendireceğim dedim. Bizim kontrol edemeyeceğimiz durumlar var. Olabildiğince erken almak istiyorum. Islam ve Reyes önceliğimizdi. Bizim için strateji var ortada. Kulüp için doğru strateji. Ortaya koyabileceğimiz tek yol bu. Oyuncularımızın gelişimini sağlamalıyız. Kendi değerlerimizi yaratmalıyız. Takım içinde doğru bir denge oluşmaya başladı. Altyapıdan da gençleri çıkarmak istiyoruz. Benzia ve Jailson hem genç hem tecrübeli oyuncular."

Harun, Benzia ve Jailson için imza töreni! ile ilgili etiketler Fenerbahçe Comolli Jailson Harun Tekin imza töreni Benzia
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.