Harkov'daki saldırılarda 11 sivil öldü, çok fazla yaralı var

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarında 5. güne gelindi. Ukrayna'nın liman kenti odessa'dan siren sesleri gelirken, Harkov Valisi Aleg Sinegubov kentte 11 sivilin öldüğünü, çok sayıda da yaralı olduğunu duyurdu.

Rusya’nın Ukrayna’nın birçok kentinde saldırıları sürüyor. Devam eden saldırılara ilişkin açıklama yapan Harkov Valisi Aleg Sinegubov, “Rus birliklerinin Harkov’daki saldırılarında 11 sivil öldü, çok fazla yaralı
var” dedi.

Topraklarından bir santimetre bile vermeyeceklerini belirten Sinegubov, "Sayın Harkov halkı. Şu an şehrimizde olanlar savaş suçudur. Halka karşı yapılan bir soykırımdır. Rusya, askeri nokta olmayan sivil yerleşim yerlerini toplarla vuruyor. Onlarca sivil vatandaş ölüyor. İnsanlar ilaç almak için eczaneye giderken ya da gıda malzemesi için marketlere giderken öldürülüyor. Hala devam eden saldırılardan dolayı tam olarak ne kadar kaybımız var belirleyemiyoruz. Bugün 11 kişi öldü ve onlarca çok fazla yaralı var. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Savaş devam ediyor. Savunmayı tutuyoruz. Rusya bize helikopterle saldırmak istedi ancak geri püskürttük. Bize batılı partnerlerimiz, Avrupa yardım ediyor ve biz savunmamızı güçlendirmeye devam ediyoruz. Zafer bizim olacak. Bize ve kendinize inanın. Biz toprağımızdan bir santimetre bile vermeyeceğiz. Yaşasın Ukrayna" dedi.

ODESSA'DA SİREN SESLERİ

Öte yandan Ukrayna’nın liman kenti Odessa’da siren sesleri yeniden yükseldi.

Harkov'daki saldırılarda 11 sivil öldü, çok fazla yaralı var ile ilgili etiketler Ukrayna odessa siren sesleri Harkov Harkov Valisi Aleg Sinegubov
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.