Harkov'da mahsur kalan Türk öğrenciler gözyaşlarıyla dehşeti anlattı: Karşımızda füzeler düşüyor, belki son videomuz olur!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesiyle birlikte Harkov'da arkadaşı Merve Buse Develi (23) ile birlikte mahsur kalan 22 yaşındaki Ezgi Türkoğlu yaşadıkları dehşeti anlattı. "Şu an bu videoyu çekerken karşımızda füzeler düşüyor." diyen Ezgi'nin "Can güvenliğimiz yok, belki bu son videomuz olur" sözleri yürekleri burktu.

Rusya'nın savaş açtığı Ukrayna'da mahsur kalan Türk vatandaşlarının farklı yollarla tahliyeleri devam ediyor. 

YAŞADIKLARI DEHŞETİ GÖZYAŞLARIYLA ANLATTILAR

Ancak saldırıların devam ettiği bölgelerde tahliye edilmeyi bekleyen Türkler de bulunuyor. Harkov şehrinde kendisi gibi üniversite öğrencisi olan arkadaşı Ezgi Türkoğlu ile birlikte mahsur kalan Merve Buse Develi, görüntülü görüşmeyle yaşadıkları korkuyu gözyaşları içinde anlattı.

Harkov'da mahsur kalan Türk öğrenciler gözyaşlarıyla dehşeti anlattı: Karşımızda füzeler düşüyor, belki son videomuz olur!

 

"ŞU AN BU VİDEOYU ÇEKERKEN KARŞIMIZDA FÜZELER DÜŞÜYOR"

Tahliye edilmeyi bekleyen iki öğrenci, konuşma sırasında yakınlarına düşen bombanın sesiyle irkildi. Rusya saldırısının devam ettiğini söyleyen Merve Buse Develi, "Şu an saldırı ve atışlar hala devam etmekte. Şu an bu videoyu çekerken karşımızda füzelerin düştüğünü görüyoruz. Rusya, bulunduğumuz şehir Harkov'a girdi. Kaldığımız yurdun iki bina yanı bombalandı. Bizim arkadaşlarımız o yurttaydı. Dolapları camların önüne çekip, kendilerini korumaya çalışıyorlar. Sığınaklar yaşanabilecek gibi değil. Hepimiz bu olaylara hazırlıksız yakalandık" dedi.

Harkov'da mahsur kalan Türk öğrenciler gözyaşlarıyla dehşeti anlattı: Karşımızda füzeler düşüyor, belki son videomuz olur! - Resim : 2

"PARA ÇEKEMİYORUZ, TEMEL İHTİYAÇLARIMIZI BİLE KARŞILAYAMIYORUZ"

Bölgedeki Türk öğrencilerin en büyük sorunlarından birinin nakit para olduğunu söyleyen Develi, "Nakit para akışı normal hayatta zor oluyordu ama şimdi daha da zorlaştı. Bankalar, ATM'ler çalışmıyor. Marketlerde sadece reyonlara bakıp çıkıyoruz. Bunlar bizi üzüyor bir yandan da korkutuyor. Çünkü temel ihtiyaçlarımızı bile karşılayamıyoruz. Arkadaşlarımızdan ayrı bir noktadayız ama onlar için endişeleniyoruz. Gidebilecek hiçbir yeri olmayacak arkadaşlarımız yurtta kaldı" diye konuştu.

 

Harkov'da mahsur kalan Türk öğrenciler gözyaşlarıyla dehşeti anlattı: Karşımızda füzeler düşüyor, belki son videomuz olur! - Resim : 3

"NASIL BİR KAÇIŞ YOLU İZLEYECEĞİMİZİ BİLMİYORUZ"

Nasıl bir yol izleyeceklerini bilmediklerini anlatan Develi, "Dışarıya çıkamıyoruz, çıktığımızda da Rus tanklarını ve bombaları görüyoruz. 'Korkuyoruz' demekten sıkıldık. Çünkü bu korkunun ötesinde bir şeye geçti. Sesimizi duyurmak istiyoruz. İlk defa böyle bir durumla karşı karşıyayız. Nasıl bir yol izleyeceğimizi, plan yapacağımızı, kaçış yolu izleyeceğimizi bilmiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

"CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK. BELKİ BU SON VİDEOMUZ OLUR"

Develi, şöyle devam etti:

"Sivil araç bulsak bile bombalardan dolayı can güvenliğimiz yok. Belki bu son videomuz olur. Çünkü biz artık 'sıra bizde mi' diye düşünmeye başladık. Evimizin yakınında patlayan bombalar artık bize bunu düşündürmeye başladı."

Harkov'da mahsur kalan Türk öğrenciler gözyaşlarıyla dehşeti anlattı: Karşımızda füzeler düşüyor, belki son videomuz olur! ile ilgili etiketler Ukrayna Türk Öğrenci Rusya Savaş mahsur Harkov
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.