Hariri suikasti duruşması öncesi uyarı mı?

Dünya, Lübnan’ın başkenti Beyrut Limanı’nda meydana gelen patlamayı konuşuyor. Çok sayıda kişinin ölümüne, binlerce kişinin de yaralanmasına neden olan patlamaya önceden hazırlanmış kademeli ve düzenekli bombanın neden olduğu iddia ediliyor. Patlamaya ilişkin Hizbullah, Suriye, İsrail, BAE ve Suudi Arabistan şüpheli durumda. Uluslararası gözlemciler patlamanın asıl nedeninin, 2005 yılında öldürülen eski başbakan Refik Hariri suikasti duruşması olduğunu belirtiyorlar.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Lübnan’daki patlamada ölü sayısı her geçen saat enkazlar kaldırıldıkça artmaya devam ediyor. Dünya da büyük şok yaratan ve Beyrut’u adeta haritadan silen patlamanın nedeni henüz tam olarak bilinmiyor. Ancak uluslararası terör uzmanları ve gözlemciler, patlamanın önceden hazırlanmış kademeli ve manuel düzenekli, basınç etkisi çok yüksek, özel bombanın neden olduğunu iddia ediyorlar.

Lübnan Cumhurbaşkanı Michael Aoun, 100 kişinin öldüğü ve 4 bin kişinin yaralandığı patlamaya altı yıldır liman bölgesinde yeterli güvenlik önlemi alınmadan tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitratın yol açtığını söyledi. Ancak uluslararası gözlemcilere göre, bu patlama açıklama doğru değil.

Hariri suikasti duruşması öncesi uyarı mı?

LÜBNAN’DAKİ PATLAMA HARiRİ SUİKASTİ DAVASI ÖNCESİ UYARI

SüperHaber, Beyrut Limanındaki patlamanın nedeni ile izlerini araştırıyor. Elde edilen bilgilere göre patlamanın asıl nedeninin, 2005 yılında öldürülen eski başbakan Refik Hariri suikastı duruşmasının neden olduğu belirtiliyor.

 

Bu karanlık ve uluslararası suikastin nedeninin açıklanacağı duruşmaya 3 gün kala, Beyrut limanında patlama meydana geldi ve terör örgütü Hizbullah, Beyrut sokaklarına binlerce teröristini indirdi. Lübnan eski Başbakanı Refik Hariri suikastinde, Hizbullah ve Suriye rejimi sorumlu tutuluyordu.

Hariri suikasti duruşması öncesi uyarı mı? - Resim : 2

BEYRUT LİMANI HİZBULLAH’IN UYUŞTURUCU İLE  ORGAN KAÇIRDIĞI YER İDDİASI

Öte yandan yine uluslararası terör uzmanı ve gözlemcilere göre, Lübnan deniz limanı, Lübnan Devleti’nin olduğu kadar Hizbullah Örgütü’nün en büyük gelir kaynaklarından biri durumundaydı. İddialara göre,  patlamanın olduğu bu limandan, Hizbullah'ın Avrupa'ya ve diğer bölgelere uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı ile beraber özellikle başta İsrail olmak üzere, Amerika ve Avrupa’ya organ ticareti yaptığı yerlerdendi.

Hariri suikasti duruşması öncesi uyarı mı? - Resim : 3

ŞÜPHELİLER HİZBULLAH, BAE,İSRAİL VE ARABİSTAN

Patlamanın ardından, aralarında Türkiye’nin de olduğu ülkeler, Lübnan’a her türlü insani yardımı yapmak için harekete geçti. Yine Türkiye dahil bir çok ülke, Lübnan’daki patlamanın cinsi ve asıl nedenini belirlemek için terör ve patlayıcı uzmanlarını yolladı.

Uluslararası kamuoyuna göre patlamada, Hizbullah,Suriye,İsrail,BAE ve Suudi Arabistan şüpheli durumunda.

Hariri suikasti duruşması öncesi uyarı mı? ile ilgili etiketler Beyrut patlama Lübnan
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.