WhatsApp hareketli konum nasıl atılır? iOS Android konum gönderme

Gelişen teknoloji ile birlikte akıllı telefonlardaki konum özelliği sayesinde karşımızdaki kişiye yerimizi ve bulunduğumuz adresi tam olarak tarif edebilmekteyiz. Peki, akıllı telefonlarda hareketli konum nasıl atılır?

Bilgisayarlar kadar artık akıllı telefonlarda günümüz şartlarında hayatımızı kolaylaştıran en büyük icatlar arasında yer almaktadır. En basitinden bankada işi olan ya da bankamatikten para çekmek ya da yatırmak için en yakın ATM’lere konum özelliği ile ulaşmak mümkündür. Eğer sizde bulunduğunuz yeri akıllı telefonunuzda yer alan WhatsApp uygulaması üzerinden karşınızdaki kişiye hareketli konum atmayı öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki yöntemleri rahatlıkla deneyebilirsiniz.

Teknolojinin bulunduğumuz modern çağ içersinde hayatımızı kolaylaştırdığı artık kanıksanmış bir gerçektir. Bununla beraber iletişimin getirdiği haberleşme ve ulaşım kolaylığı hayatımızı daha sade yaşamımıza sebep olduğu gibi zamanımızın da bize kalmasında çok etken bir faktör olarak ön plana çıkmaktadır.

WhatsApp hareketli konum nasıl atılır? iOS Android konum gönderme

Bunun en güzel örneklerinden birisi de akıllı telefonlarımızda yer alan konum bulma özelliğidir. Konum bulma özelliği önceden belirlenen bir adrese gitmek için bize kat edeceğimiz mesafeyi ve süreyi göstermektedir.

KONUM NASIL ATILIR?

Daha önceden gitmediğimiz bir adresi bulabilmek adına akıllı telefonlarımızda yer alan WhatsApp uygulaması üzerinden karşımızdaki kişinin konumunu alarak bunu rahatlıkla gerçekleştirebiliriz. Konum atmak ya da almak için sık olarak kullanılan WhatsApp uygulamasından yararlanabilirsiniz. Konum atmanın oldukça kolay olduğu WhatsApp uygulamasında sohbet ekranını açarak sağ üst kısımda yer alan ataş simgesine dokunarak buradan da konum simgesine dokunmak yeterlidir.

İOS NASIL KONUM ATILIR?

iOS işletim sistemine ait bir akıllı telefonda; önce sohbet ekranında yer alan metin kutusunun hemen sol tarafındaki yuları ok düğmesine tıklanır. Daha sonrasında "Konum paylaş" yazan butonun hemen ardından karşınıza çıkan ekranda konumunuzu gösteren bir harita görünür. Bunun yanında konumunuza yakın yerlerin listesine de ulaşmak mümkündür.

WhatsApp hareketli konum nasıl atılır? iOS Android konum gönderme - Resim : 2

ANDROİD KONUM NASIL ATILIR?

Android işletim sistemine ait bir akıllı telefonda; öncelikle sohbet ekranının alt kısmında yer alan ataş simgesine basılır. Daha sonrasında da açılan menüde “Konum” butonuna tıklandıktan sonra gereken işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

WHATSAPP HAREKETLİ KONUM NASIL ATILIR?

WhatsApp uygulamasından hareketli konum gönderebilmek için ilk olarak akıllı telefonumuza WhatsApp uygulamasını yükleyerek açmamız gerekmektedir. Daha sonrasında hareketli konumu göndermek istediğimiz kişinin sohbet sayfasına giderek ekranın sol at köşesinde yer alan "+" işaretine tıklamalıyız. Burada da karşınıza çıkan bölümde "Konum" yazan yere tıklayarak "Mevcut konumu paylaş" seçeneğini işaretleyerek hareketli konumunuzu rahatlıkla paylaşabilirsiniz.

WhatsApp hareketli konum nasıl atılır? iOS Android konum gönderme ile ilgili etiketler WhatsApp Hareketli Konum
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.