"Harekât için Türkiye’yi durduramıyoruz!"

Türkiye, Suriye'nin kuzeyini terörden arındırmak için hava operasyonlarına devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda kara harekâtı için hazırlıklar devam ederken Washington merkezli Foreign Policy dergisinden bir itiraf yazısı geldi. Dergide Amerikalı yetkililerin Ankara'daki muhataplarıyla görüşmelerinden sonuç alınamadığı aktarıldı.

Terörü kaynağında bitirmek isteyen Ankara, kara harekâtı için hazırlıklarını sürdürüyor. ABD merkezli Foreign Policy dergisi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) operasyon kararlılığına dikkati çekti. Dergi bu durumu ABD Başkanı Joe Biden yönetimi için bir kriz olduğunu belirtti. Ayrıca ABD'nin eski Suriye özel temsilcisi ve eski Ankara büyükelçisi James Jeffrey'in, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile bizzat görüşmek üzere Ankara'da olduğu kaydedildi.

BENZER GÖRÜŞMELER, TÜRKİYE'Yİ DURDURAMADI

Diğer taraftan daha önce benzer görüşmelerin, Türkiye'yi askeri operasyonlardan geri adım attırma konusunda başarısız olduğuna da vurgu yapıldı. Dönemin ABD Başkanı Donald Trump yönetiminde Savunma Bakan Yardımcısı olan Mick Mulroy, "Türkiye'nin kendini savunma hakkı var." dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜNDEN "ORTAĞIMIZ" DİYE BAHSETTİLER

Terör örgütü PYD/PKK'nın paravan kuruluşu SDG'den "ortağımız" diye bahseden Mulroy, "Ancak ortağımıza zorla saldırıyorsa, onların da bu işe karıştığına dair kanıt sunması gerekir. Yapamazlarsa, ABD bu operasyonları durdurmaları konusunda ısrar etmelidir." şeklinde bir tez öne sürdü.

Öte yandan Foreign Policy'nin, konuyla ilgili haberinde "işgal" ifadesini kullanarak Türkiye'ye yönelik algı oluşturmaya çalıştığı da görüldü.

ERDOĞAN: TERÖR ÖRGÜTÜNÜ YOK ETME AHDİMİZİ BİR KEZ DAHA TEKRARLIYORUZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Güney sınırlarımız boyunca yürüttüğümüz harekatlarda büyük kayıplar veren terör örgütü, sınırlarımızdaki sivil yerleşim yerlerine yaptığı havan saldırılarıyla yine masumların kanını akıtarak kirli yüzünü göstermiştir.

Gaziantep’in Karkamış ilçesindeki saldırıda 5 yaşındaki bir evladımız ile 22 yaşında gencecik bir öğretmenimizi katleden terör örgütünü son militanına kadar yok etme ahdimizi bir kez daha tekrarlıyoruz." demişti.

 

"Harekât için Türkiye’yi durduramıyoruz!" ile ilgili etiketler ABD YPG
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.