Harden'ın smacı sayılmadı, Houston kaybetti!

NBA'de oynanan Houston Rockets-San Antonio Spurs maçında skandal bir olay yaşandı.

 

NBA’de Texas derbisinde Houston Rockets, deplasmanda San Antonio Spurs ile karşılaştı. Rockets’ın 15 sayıyla üstün olduğu maçın bitimine 7 dakika 50 saniye kala enteresan bir olay yaşandı.

POZİSYONU TEKRAR İZLEMEDİLER

Rockets'ın yıldız oyuncusu James Harden rakibinden topu çaldıktan sonra hücumu smaçla tamamladı. Harden’ın smaçladığı top çemberden geçtikten sonra filenin etkisiyle tekrar çemberin üzerine geldi. Ne olduğunu farketmeyen hakemler oyunu devam ettirirken topun parke dışına çıkmasıyla oyun durdu. Rockets oyuncuları ve teknik ekibinin ısrarına karşın pozisyon tekrar izlenmeyince maç normal seyrinde devam etti.

Bu durumun ardından Spurs, bir ara 22 sayıya kadar çıkan farkı kapattı ve maçı uzatmaya götürmeyi başardı. Normal süresi eşitlikle biten maçı iki uzatma sonrasında San Antonio Spurs 135-133 kazanmayı başardı. 

Elbette maçın ardından tartışmalı pozisyon tekrar gündeme geldi. Hakemler birliği maç sonunda yaptığı açıklamada pozisyon için hatalı karar verildiğini ve doğru kararın basket olduğu açıklandı.

Harden'ın smacı sayılmadı, Houston kaybetti!

ROCKETS İTİRAZ EDECEK

ESPN muhabiri Tim MacMohan’ın haberine göre, Houston Rockets ekibi karara itiraz edecek. Rockets cephesinin beklentisi maçın hükmen kendilerine verilmesi ya da en azından 7 dakika 50 saniyelik süre için tekrar oynanması yönünde. Ancak MacMohan’a göre maçın hükmen Rockets’a verilme ihtimali yok denecek kadar az.

Maçta James Harden 50 sayıyla oynarken All-Star guardın bu performansı galibiyete yetmedi. Russell Westbrook’un sadece 7/30 saha içi isabetle 19 sayı üretti.

Harden'ın smacı sayılmadı, Houston kaybetti! ile ilgili etiketler NBA Houston Rockets James Harden hakem San Antonio Spurs texas
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.