'Hapisten kurtulduğuna seviniyorsun'

Arda Turan cinsel taciz suçundan beraat etti. Turan'a başka suçlardan 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası verildi. Karar tartışma yaratırken Habertürk yazarı Fatih Altaylı köşesinde Arda Turan için, "Senin yeteneğindeki meslektaşların şampiyonluklara sevinirken sen hapisten kurtulduğuna seviniyorsun." diye yazdı.

Futbolcu Arda Turan, şarkıcı Berkay Şahin ile kavga etmesiyle ilgili 3 ayrı suçtan toplam 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası aldı, verilen hükmün açıklanması ise geri bırakıldı. Mahkeme sanık Berkay Şahin hakkında ise “hakaret” suçundan ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi. Karara sevinen bir açıklama yapan Arda Turan kamuoyunda tepki çekti.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı da bugünkü köşe yazısında Turan ile ilgili, "Arda Turan’ın Berkay Şahin’e saldırması ve ruhsatsız silahla hastane basması ile ilgili dava sonuçlandı. Dava sonunda Arda Turan zafer kazanmış gibi sevindi. Ve “Beraat ettim, aklandım” gibisinden lakırdılar sarf etti. Oysa böyle bir durum yok. Arda bal gibi mahkum oldu. Sadece hakim, Arda’nın daha önce suç işlememiş olmasına ve bundan sonra da işlemeyeceğine olan inancı nedeniyle “kararın açıklanmasını erteledi”. diye yazdı.

Altaylı'nın yazısının ilgili kısmı şöyle;

Son derece sıradan bir işlem.

Arda davayı kaybetti.

Ancak hapse girmeyecek.

Ancak 5 yıl içinde bir daha suç işler ve mahkum olursa bu suçtan aldığı ceza açıklanacak ve hapse girecek.

Yani burada “Beraat ettim” diyecek bir şey yok.

Ama “Ucuz kurtardım” diye sevinmesinde bir beis yok.

Ama Türkiye böyle bir ülke zaten.

Bu gibi suçlarda sadece Arda değil, herkes ucuz kurtarıyor.

Ah Arda ah...

Senin yeteneğindeki meslektaşların şampiyonluklara sevinirken
sen hapisten kurtulduğuna seviniyorsun.

Mutlu musun kardeşim!

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz...

'Hapisten kurtulduğuna seviniyorsun' ile ilgili etiketler Arda Turan Fatih Altaylı Berkay Şahin
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.