Hapis cezası onanan Kaftancıoğlu'na Davutoğlu ve HDP sahip çıktı

Yargıtay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında açılan davada 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezasını onadı. Bu kararın ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve HDP, Kaftancıoğlu'na sahip çıktı.

Yargıtay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında açılan davalarda 'kamu görevlisine hakaret', 'Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak' ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlarından verilen toplam 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezasını onadı.

HDP VE DAVUTOĞLU SAHİP ÇIKTI 

Bu gelişmenin ardından CHP'li Kaftancıoğlu'na Gelecek Partisi lideri Davutoğlu da HDP ile benzer görüşler paylaşarak Kaftancıoğlu'na destek verdi.

Kaftancıoğlu'nun hüküm giymesini eleştiren HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "Bu karar yargının değil siyasal erkin verdiği bir karardır" dedi.

'DOST BİLDİM...'

HDP vekili Filiz Kerestecioğlu ise, "Kendisini ilk Toplumsal Bellek Platformu aileleriyle yaptığı zaman tanıdım ve dost bildim. Mücadeleci, örgütleyici bir kadını zalimler asla gözden kaçırmaz! Ama zulümle abad olamayacaksınız. Bu ülkeyi kadınlar birlikte aydınlığa çıkaracağız. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

 HDP İLE AYNI FİKRİ SAVUNDU 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yargıtay'ın Canan Kaftancıoğlu kararına, "Yargı, Sn. Kaftancıoğlu kararı ile demokratik siyaseti hedeflemiştir. Siyasete göz dağı vererek, seçim sürecini etkilemek isteyenleri uyarıyorum: 90’ların yargıyı araçsallaştıran vesayetçi anlayışı ile iktidarda kalamazsınız. Ayarını bozduğunuz kantar, gün gelir sizi de tartar!" dedi.

Kaftancıoğlu'na destek veren Davutoğlu'nun HDP ile aynı fikirleri savunması sosyal medyada tepkilere neden oldu.

 

Hapis cezası onanan Kaftancıoğlu'na Davutoğlu ve HDP sahip çıktı ile ilgili etiketler Canan Kaftancıoğlu hapis Ceza HDP Ahmet Davutoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.