Hangisi ucuz derdine son: Marketlerde fiyat karşılaştırma uygulaması geliyor!

Hangi ürün ucuz diye market market dolaşmaya son. Ticaret Bakanlığı tarafından vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak sistem geliştiriliyor. Zincir marketlerdeki fiyatları karşılaştırılabileceği sistemde marketlere veri paylaşımı zorunluluğu getirildi.

Türkiye'nin en büyük zincir marketleri A101, BİM, ŞOK, Migros ve Carrefour gibi marketlere yönelik Ticaret Bakanlığı tarafından fiyat karşılaştırma sistemi geliştiriliyor. Bu sayede insanlar market market dolaşmak zorunda kalmayacak. Yürütülen uygulama sayesinde fiyat karşılaştırması yapabilecekler.

Hangisi ucuz derdine son: Marketlerde fiyat karşılaştırma uygulaması geliyor!

Geçtiğimiz gün Resmi Gazete’de yayımlanan düzenleme ile zincir marketlere yönelik veri paylaşımı zorunluluğu getirildi. Şube sayısı 200’den fazla olan marketler satışa sundukları ürünler ve şubeleri hakkındaki bilgileri Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan sisteme aktarmak ile yükümlü olacak. Ticaret Bakanlığı bu verileri kamu kurum, kuruluş ve kamuoyu ile paylaşabilecek.

Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen Fiyat karşılaştırması uygulaması hakkında, “Perakende ticaretin etkin ve sürdürülebilir rekabet şartlarına göre yapılmasına yönelik politikaların geliştirilmesi, kamuoyunun aydınlatılması ve tüketicinin fiyat karşılaştırması yapabilmesine imkan sağlanması amacıyla” bu uygulamanın geliştirildiği ifade ediliyor.

Hangisi ucuz derdine son: Marketlerde fiyat karşılaştırma uygulaması geliyor! ile ilgili etiketler alışveriş Uygulama Ticaret Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.