Hangi ülkelerde okullar açık? 1 Mart Türkiye'de yüz yüze eğitim başlıyor!

1 Mart 2021 tarihinde Türkiye'de yüz yüze eğitim başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada İlkokullar ve 8. ile 12. sınıflarda yüz yüze eğitim başlayacak demişti. Peki, dünyada hangi ülkelerde okullar açık?

Okullar açılıyor. Koronavirüs salgını sonrası online eğitime geçiş yapılmıştı. 1 Mart 2021 tarihi itibariyle de yüz yüze eğitimin başlayacağı Milli Eğitim Bakanlığı açıklamasında yer almıştı. Peki dünyada hangi ülkelerde okullar açık?

HANGİ ÜLKELERDE OKULLAR AÇIK?

Türkiye’de okullar 22 Ocak 2021 tarihinde ara tatile girmiş, 15 Şubat 2021 tarihi itibarıyla kademeli olarak yüz yüze eğitime geçme kararı alınmıştır. 1 Mart 2021'de ise İlkokullar ve bazı sınıflarda yüz yüze eğitim başlayacak.

Farklı Ülkelerde Okula Dönüşte Corona Önlemleri

2 Şubat itibarıyla güncellenen UNESCO verilerine göre:

Tamamen açık 115 ülke arasında Azerbaycan, Belçika, Finlandiya, Fransa, Estonya, İspanya, İsviçre, İzlanda, Japonya, Norveç, İsveç, Tayland ve Avusturya yer almaktadır.

Kısmen açık 48 ülke arasında ABD, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, İsrail, İtalya, Kanada, Macaristan, Mısır, Polonya ve Yunanistan yer almaktadır.

COVID-19 nedeniyle okulları kapalı olan 31 ülke arasında Almanya, Danimarka, Hollanda, Birleşik Krallık, İrlanda, Romanya, Meksika, Litvanya ve Venezuela yer almaktadır.

 

Hangi ülkelerde okullar açık? 1 Mart Türkiye'de yüz yüze eğitim başlıyor! ile ilgili etiketler Okul hangi ülkelerde okullar açık
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.