Hangi mesajlaşma uygulaması güvenli? Whatsapp hangi verileri topluyor?

Hangi mesajlaşma uygulaması güvenli sorusu, dünyaca ünlü mesajlaşma uygulaması Whatsapp'ın gizlilik sözleşmesi kararı sonrası merak ediliyor. Signal, BİP ve Telegram isimli mesajşaşma uygulamalarının özellikleri neler? Vatandaşların Whatsapp'a alternatif mesajlaşma uygulamalarını araması sonrası tüm bilgiler haberimizde.

Hangi mesajlaşma uygulamasının güvenilir olduğu konusunda tartışmalar sürüyor. Whatsapp uygulamasının aldığı gizlilik sözleşmesi kararı ve kullanıcıların bilgilerinin 3. taraflarla paylaşılma kararı sonrası vatandaşlar alternatif mesajlaşma uygulamalarına yöneldi.

HANGİ MESAJLAŞMA UYGULAMASI GÜVENLİ?

1. Signal

Signal ücretsizdir, güçlü şifrelemeye sahiptir ve tüm mobil platformlarda çalışır. Diğer çoğu mesajlaşma uygulaması gibi Signal kullanımı da oldukça kolaydır. Aynı zamanda sesli ve video arama özellikleri ile WhatsApp’ı da aratmaz.

Signal’in masaüstü kurulumu sayesinde onu telefonunuzun yanı sıra bilgisayarınızdan da kullanabilirsiniz.

Her mesaj şifrelendiği için onları yalnızca alıcı ve gönderici görebilir. Bilgisayar korsanları mesajları okuyamazlar. Signal açık kaynak kodlu şifreleme kullanır, bu sayede uzmanlar onu test edip hataları tespit edebilirler. Bu, uygulamayı daha da güvenli bir hale getirir.

2. Threema

Threema tam gizlilik sözü verir. Kişi listeleriniz ve grup bilgileriniz uygulamada değil, telefonunuzda saklanır. Mesajlar da iletilir iletilmez silinirler. Ayrıca insanlara ulaşmak için telefon numaranızı değil 8 haneli Threema Kimliğini kullanarak, gizliliği daha iyi korursunuz. Kişileri eşsiz Karekodlarla doğrulayabilirsiniz.

Threema metin, sesli arama, paylaşılan dosyalar ve grup sohbetleri dahil tüm mesaj türleri için uçtan uca şifreleme kullanır. Durum mesajlarınızı bile şifreleyerek kimsenin gönderilerinizi izleyememesini sağlar. Mesajlar yalnızca gönderici ve alıcı tarafından okunabilir.

Hangi mesajlaşma uygulaması güvenli? Whatsapp hangi verileri topluyor?

3. Telegram

200 milyondan fazla etkin kullanıcısı olan Telegram, WhatsApp’a popüler bir alternatiftir. Bulut tabanlı uygulama çeşitli platformlarda çalışır. WhatsApp’taki gibi birine mesaj iletildiğinde ikili onay işareti gösterme özelliği vardır.

Hangi mesajlaşma uygulaması güvenli? Whatsapp hangi verileri topluyor? - Resim : 2

Uygulama varsayılan olarak sesli aramalar için uçtan uca şifreleme kullanarak aramalarınızı kimsenin dinleyememesini sağlar. Ancak mesajlara uygulanan şifrelemenin depolama alanında fazla yer kaplamaması için manuel olarak açılması gerekir.

Signal gibi Telegram da mesajların belirli bir süre sonra otomatik olarak silinme özelliğini sunar. Aynı zamanda medya dosyaları paylaşımını da destekler.

WHATSAPP HANGİ VERİLERİ TOPLUYOR?

Donanım bilgileri, işletim sistemi bilgileri, pil seviyesi, sinyal gücü, uygulama sürümü, tarayıcı bilgileri, mobil ağ, dil ve saat dilimi, IP adresi, hesap bilgileri, mesajlar, bağlantılar, durum bilgileri, işlem ve ödeme verileri, müşteri desteği ve diğer iletişimler, kullanım ve kayıt bilgileri, cihaz ve bağlantı bilgileri, konum bilgileri, çerezleri, başkalarının sizin hakkınızda sağladığı bilgileri, kullanıcı şikayetlerini, WhatsApp’taki İşletmeleri, Üçüncü Taraf Hizmet Sağlayıcılarını, Üçüncü Taraf Hizmetleri gibi verileri topladığını söylüyor.

Hangi mesajlaşma uygulaması güvenli? Whatsapp hangi verileri topluyor? ile ilgili etiketler WhatsApp
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.