Hangi illerde koronavirüs vakası yok? Yeni koronavirüs vakası görülmeyen iller...

Hangi illerde koronavirüs vakası yok? Çin'de başlayan ve tüm dünyaya hızlı bir şekilde yayılan koronavirüs salgını ülkemizde de etkisini gösteriyor. İlk vakanın ardından alınan önlemlerin olumlu sonuçları da görülmekte. Vatandaşların kurallara riayet etmesi ve evde kalması ile birlikte vaka sayısında düşüşler yaşanıyor. Hatta hiç yeni korona vakası olmayan iller olduğu da belirtildi. Hangi illerde koronavirüs vakası yok? sorusunun cevabı araştırılmaya başlandı. Merak edilen detaylar haberimizde

Hangi illerde koronavirüs vakası yok? sorusunun cevabı araştırılmaya başlandı. İlk vakanın ardından alınan önlemlerin olumlu sonuçları da görülmekte. Vatandaşların kurallara riayet etmesi ve evde kalması ile birlikte vaka sayısında düşüşler yaşanıyor. İşte Hangi illerde koronavirüs vakası yok? Yeni koronavirüs vakası görülmeyen iller için detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Karadeniz şehirlerimizden Artvin'de tam 17 gündür corona virüs vakası görülmedi! DHA'nın aktardığı son dakika bilgisine göre Artvin'in yanı sıra Bartın, Gümüşhane, Burdur, Tunceli ve Sivas şehirlerinde de yeni vaka gözlemlenmedi.

Sivas Valiliği tarafından yapılan açıklamada; 3 gündür şehirde corona virüs vakası görülmediği ifade edilirken önlemlere uyulması gerektiği de hatırlatıldı. Türkiye genelinde corona virüs vaka sayısı 126.045 olurken hayatını kaybedenlerin sayısı 3.397, toplam iyileşen hasta sayısı da 63.151 oldu.

 Sivas'ta, son 3 gün içinde koronavirüs vakası tespit edilmedi. Halk, bu duruma sevinirken, yetkililer de kurallara uyulmaya devam edilmesi çağrısı yaptı.

Sivas Valiliği'nce sosyal medyadan yapılan paylaşımla kentte son 3 gündür koronavirüs vakasına rastlanılmadığı duyuruldu. Valiliğin açıklamasında, "Halkımızın çoğunluğu tedbirlere uymakta. Son 3 gün içerisinde vaka olmaması da bunun en somut göstergesi. Normalleşme için sunduğunuz katkılardan dolayı tüm Sivas halkına teşekkür ediyoruz" denildi.

Hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan iller arasında olmamasına rağmen tedbirlerin yoğun olarak uygulandığı Sivas'ta, bir süre önce de maske takılması zorunlu hale getirilmişti.

CAMİLERDEN ANONS YAPILDI

Son 3 günde vaka görülmemesinin rehavete yol açmaması için de uyarılara devam edildi. Kentte öğle ezanının ardından tüm camilerden, bahar ayı ile birlikte halkın sokağa çıkma eğiliminin artabileceği uyarısı yapılarak, koronavirüs ile etkin mücadele için tedbirlere uyulması çağrısı yinelendi.

Son 3 günde vakaya rastlanmamasından memnun olan Sivaslılar, şehirde koronavirüs tedbirlerinin üst seviyede olduğunu belirtti. Kentte yaşayanlar, valiliğin belirlediği kurallara azami ölçüde uymaya gayret gösterdiklerini dile getirdi.

 

Hangi illerde koronavirüs vakası yok? Yeni koronavirüs vakası görülmeyen iller... ile ilgili etiketler Sivas Artvin Koronavirüs hangi illerde koronavirüs yok
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.