HANGİ BAKANLAR GİDİYOR, KİMLER GELECEK? İŞTE ANKARA’DA KONUŞULANLAR!

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını yanıtladı…

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, AK Parti’nin 24 Mart'ta gerçekleştireceği 7. Olağan Kongresi’ne sayılı günler kala konuşulan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi değişikliği masaya yatırıldı.

DEMİR: BİR BAKANLIKLA İLGİLİ ÇOK YOĞUN SÖYLENTİ VAR!

Metehan Demir, “Türkiye’de yeni kabine listeleri ya da böyle resmi atamalar ile ilgili sosyal medyada birçok şey paylaşılıyor. Geçen hafta fırtına gibi geçti. MHP’nin kongresi oldu, Bahçeli tekrar seçil. MYK’da bazı değişiklikler oldu. Ardından Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin sona erdirilmesi kararı çıktı. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı açıklandı. Merkez Bankası Başkanı değişti. Gözler doğal olarak en büyük değişiklik olarak Bakanlar Kurulu’nda. Yaklaşık 6-7 aydır kurulun değişeceğine dair beklenti var. 2-3 kere kesin denildi. Hatta çok önemli isimlerin ağzından duymuştum. Ancak bu kez büyük kongre olduğu için 24 Mart’ta, hem de ufak ufak il teşkilatları da değiştiği için İstanbul İl Başkanlığı dahil, artık son düzenlemenin Cumhurbaşkanlığı Kabine’sinde değişiklik yapılacağı bekleniyor. Başkanlık sistemine geçtikten sonra bakanlıklar içerik ve görev bakımından şekil değiştirdi. Eski bakanlar ve yeni bakanlar arasında farklar var. İki kategoride değerlendirebiliyoruz. Birincisi İçişleri, Dışişleri, Savunma ve Maliye gibi çok yoğun faaliyette olan bakanlıklar. Onun ötesinde diğer icracı bakanlıklar var Ulaştırma, Çevre Şehircilik Bakanlığı gibi. Birinci kategorideki bakanlıklarda yani devlet politikasıyla doğrudan bağlantılı bakanlıklarda bunlardan bir bakanlıkla ilgili çok yoğun bir söylenti var. O bakanlık silahla ilgili bir bakanlık değil. İçişleri Bakanlığı’nda sayın Süleyman Soylu ile ilgili çok tevatür çıkarılıyor ama Soylu’nun  terörle mücadele konusunda başarılı bir çizgisi olduğu için bu yüzden sanmıyorum. Dışişleri Bakanlığı ile ilgili de birçok söylenti çıkıyor ama Mevlüt Çavuşoğlu’nun da grafiği çok parlak. Onun yerine söylenen birkaç tane isim var. Fakat şöyle bir durum da var, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı ile ilgili de birçok şey söylendi ama ben net bir şey duymadım. Bekleyip görmek lazım. Diğer bakanlıklarla ilgili de 3-4 kişinin ismi geçiyor.” ifadelerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

HANGİ BAKANLAR GİDİYOR, KİMLER GELECEK? İŞTE ANKARA’DA KONUŞULANLAR! ile ilgili etiketler Metehan Demir AK Parti metehan demir ile gündem cumhurbaşkanlığı kabinesi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.