Hande Fırat'tan Melis Sezen'e destek: 'Gözünüzü de dilinizi de terbiye edin'

Hürriyet yazarı Hande Fırat, Melis Sezen'in giydiği kıyafet yüzünden eski MHP milletvekili Ahmet Çakar tarafından canlı yayında eleştirilmesine tepki gösterdi. Fırat, "Sevgili erkekler, lütfen kadınların giydiğine, açık ya da kapalı oluşuna kafa yormayın. Kadınları kıyafetleri ile değil aklıyla değerlendirin. Mümkünse de gözünüzü de dilinizi de terbiye edin" dedi.

Oyuncu Melis Sezen'in bir davette giydiği gögüs dekolteli kıyafeti canlı yayında eleştiren eski MHP milletvekili Ahmet Çakar, sosyal medyada tepkilerin odağı olmuştu.

 Hürriyet yazarı Hande Fırat, oyuncu Melis Sezen'i kıyafeti üzerinden hedef alan eski MHP milletvekili Ahmet Çakar'ın sözlerini köşesine taşıdı.

 Fırat, köşesinde İstanbul Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Adem Sözüer'in “Dekolte veya gece kıyafeti giymenin suç olup olmadığını tartışmak dahi bir garabettir. Kanunlarımızda böyle bir suç yok. Buna karşılık insanları yaşam tarzı veya açık ya da kapalı giyiniyor diye suçlamak, onlara onur kırıcı söylemlerde bulunmak, kişilik hakları ihlali ve suçtur. Kadınlara yönelik bu tür nefret söylemleri kadına yönelik şiddetin sebeplerinden biridir. Dekolte hukukçuların değil, modacıların konusudur” dediğini aktardı.

"Hiç kafana takma Melis Sezen. Bu arada yukarıda Adem Hoca’nın sözlerini Mehmet Ali Erbil de iyi okusun. Erbil, 'Elimi değdirdiğim herkes meşhur oluyordu' sözüyle kadınlara onur kırıcı söylemde bulunmuştur. Başta Melike Öcalan olmak üzere.

Sevgili erkekler, lütfen kadınların giydiğine, açık ya da kapalı oluşuna kafa yormayın. Kadınları kıyafetleri ile değil aklıyla değerlendirin. Mümkünse de gözünüzü de dilinizi de terbiye edin."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

Hande Fırat'tan Melis Sezen'e destek: 'Gözünüzü de dilinizi de terbiye edin' ile ilgili etiketler Hande Fırat Melis Sezen Ahmet Çakar
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.