Handan Uran Ertuğrul öğrencilerin geleceğini aydınlatmaya devam edecek

Devlet Tiyatroları emekli oyuncusu, Devlet Tiyatroları'nın ilk genel müdürü Muhsin Ertuğrul'un dün vefat eden eşi Handan Ertuğrul'un vefatından 10 gün önce Darüşşafaka’ya 5.5 milyonluk bağış yaptığı ortaya çıktı.

Türk tiyatrosunun kurucu isimlerinden Muhsin Ertuğrul'un eşi tiyatro ve opera sanatçısı Handan Uran Ertuğrul dün 94 yaşında hayata gözlerini yumdu. Ertuğul'un 10 gün önce Darüşşafaka Cemiyeti’ne 5.5 milyon bağış desteğinde bulunduğu ortaya çıktı.

Handan Uran Ertuğrul öğrencilerin geleceğini aydınlatmaya devam edecek

ÖĞRENCİLERİN EĞİTİMİNE DESTEK OLACAK

Handan Erturul yaptığı anlamlı bağışla “Perran ve Pınar Uran Burs Fonu” kurulmasına öncülük etti. Kurulacak fonla anne ve/veya baba kaybı yaşamış öğrencilerin eğitimine destek olunurken, Handan Uran Ertuğrul’un merhum kız kardeşi ve yeğeninin adı da Darüşşafaka’da yaşatılacak.


''BÜTÜN İSTEĞİM OKUMAK İÇİN MÜCADELE EDEN ÇOCUKLARA YARDIM ETMEK''

Kendisini öğrencilerin eğitimine adayan usta isim vefatından önce yaptığı bağışla ilgili şu açıklamalarda bulunmuştu; “Bütün isteğim okumak için mücadele veren çocuklara yardım etmek. Ben her zaman bireysel olarak, annesi veya babası hayatta olmayan çocukların eğitimini destekledim. Şimdi bunu Darüşşafaka ile yapacağım için çok mutluyum. Vefat eden kız kardeşim ve yeğenimin adını yaşatmak amacıyla, çocuklar için bu bağışımı yaptım. Çocuklarımızın ilim ve bilimle donanmasını istiyorum. Öyle bir duruma gelelim ki; yetiştirdiğimiz çocuklar dünyaya örnek olsun. Darüşşafaka'nın ezelden beri böyle çocuklar yetiştirdiğine inanıyorum. Darüşşafaka çocukluğumdan beri tanıdığım bir kurum. Her kuruş bağışın hesabını veren şeffaf bir kurum olduğunu bildiğim için gönlüm rahat”

Handan Uran Ertuğrul öğrencilerin geleceğini aydınlatmaya devam edecek - Resim : 2


SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Ertuğrul için Kültür ve Turizm Bakanlığının himayelerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenlendi. Törene, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Öktem ile İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz'ın yanı sıra tiyatro ve sanat dünyasından birçok isim katıldı.Törenin ardından Handan Ertuğrul'un cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında kılınan namazın ardından toprağa verildi.

Handan Uran Ertuğrul öğrencilerin geleceğini aydınlatmaya devam edecek ile ilgili etiketler Handan Uran Ertuğrul darrüşafaka bağış
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.