Hamit Altıntop'tan Ferdi Kadıoğlu açıklaması... "Bayrak, milli takım seçilmez. Bu konuda hassasım"

Fenerbahçe'nin Hollanda doğumlu forveti Ferdi Kadıoğlu'nun hangi milli takımı seçeceği merak konusu... Türk vatandaşlığına geçen 21 yaşınaki yıldızın Kanada, Hollanda ve Türkiye olmak üzere 3 seçeneği olduğunu söyleyen Hamit Altıntop, "Hocamız da Ferdi'yi takımda görmek isterse onu isteriz. Ama bayrak, milli takım seçilmez. Bu konuda hassasım" dedi.

A Milli Takım'da ipleri elinen alan ve Şenol Güneş'i gönderdikten sonra Alman teknik direktör Stefan Kuntz'u göreve getiren Türkiye Futbol Federasyonu'nun Milli Takımlar'dan Sorumlu Yöneticisi Hamit Altıntop cuma günkü Norveç sınavı öncesi açıklamalarda bulundu.

Yeni dönemde medya ile ilişkilerin daha sağlıklı olacağını ve artık ulaşılabilir yönetici olacağını söyleyen Altıntop sözünü tutuyor. Önceki gün spor basınından birkaç yöneticiyle sohbet toplantısı gerçekleştiren TFF yöneticisi, bugün de TRT Spor'a konuştu.

Hamit Altıntop, geçtiğimiz günlerde T.C. kimlik kartı çıkardığını sosyal medya hesaplarından açıklayan ve milli takım tercihi merak edilen Hollanda doğumlu Ferdi Kadıoğlu konusunda şunları söyledi:

"Ferdi Kadıoğlu ile temasa geçtik. Kanada, Hollanda ve Türkiye olmak üzere 3 seçeneği olduğunu söyledi. Kendisi karar verecek. Hocamız da Ferdi'yi takımda görmek isterse onu isteriz. Ama bayrak, milli takım seçilmez. Bu konuda hassasım. Milli takım çok değerlidir. Bayrağımız hiçbir zaman sorgulanamaz, seçime açık değildir. Ben hiç kimseyi bu konuda ağır eleştirmek istiyorum. Burası kulüp değil. Sokağa çıkıp futbolcu arayıp bizim için oynar mısın diye yalvarma durumumuz olamaz. Herkes tarafını belli edip sahada en iyisini versin. Biz de en doğru kararı vermeye çalışacağız."

Hamit Altıntop'tan Ferdi Kadıoğlu açıklaması... "Bayrak, milli takım seçilmez. Bu konuda hassasım"

"BU GÖREVİ SEVE SEVE KABUL ETTİM"

"Zor ve ağır bir görev verdiler. Bu görevi seve seve kabul ettim. Bu ağır süreci keyfe çevirme niyetindeyim. Küçük yaşlardan itibaren Türkiye'de görev yapmanın hayalini kurdum. Yönetimde olduğum iki senede Milli Takımı yakından tanıma şansı buldum. Futbolda her şey olur. İlk günden itibaren biz herkesi dahil etmek istiyoruz. Medyayı, halkı da... Her gün 2 futbolcuyu basının karşısına çıkarıyoruz. Çünkü, TFF'nin ve özellikle A Milli Takımın görevi sadece maçı kazanmak değil. Stefan Kuntz, son 5 yılda Almanya U21 ile 3 final oynayıp 2'sini kazandı. Bu, hiç de kolay değil. Beşiktaş'taki futbolculuk tecrübesi de onun adına bir artıydı. Görüşmelerimizdeki frekans ve hedeflerinin olması önemliydi."

DÜNYA KUPASI'NA GİDEMEZSEK DÜNYANIN SONU DEĞİL

"Turnuvaya gidemezsek bu durum, dünyanın sonu olmaz ama şekli çok önemli. Karakterli, öz güvenli bir ekip istiyoruz. Bu şekilde oynar ama yenilirseniz bu durum anlaşılabilir. Milli takımımızın, insanımıza umut vermesini istiyoruz ama elbette skor da çok önemli. Modern futbol, oyun içinde ne gerekiyorsa onu uygulamaktır. Coşku bizde hiçbir zaman eksik olmamıştı. Taraftarımızın da desteğine çok ihtiyacımız var. Bu maçın telafisi olmayacak. Kaos istemiyoruz. Biz arkadaşlarımıza her alanda destek oluyoruz. Manevi değerlerimizin, özellikle yurt dışında oynayan arkadaşlarımızda ortaya çıkmasını istiyoruz. Hepimiz, biriz. Buna inanmamız gerekiyor. Biz, bu zor görevi keyfe çevirmek için buradayız."

Hamit Altıntop'tan Ferdi Kadıoğlu açıklaması... "Bayrak, milli takım seçilmez. Bu konuda hassasım" ile ilgili etiketler Hamit Altıntop Ferdi Kadıoğlu Fenerbahçe A Milli Takım
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.