Hamit Altıntop: Oynadığımız son 5 maçın mantıklı bir açıklaması yok

Hamit Altıntop: "Bu takımı çok iyi biliyorum ama son 5 maçın açıklaması yok. Milli takım bir iniş çıkış yaşamıştır ama bu takım hiçbir zaman bu kadar çaresiz olmamıştır. Hepimizin bunda payı var. Şimdi değiştirme zamanı. Stefan Kuntz’a her konuda yardımcı olmaya çalışacağız."

A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktörlük görevine getirilen Stefan Kuntz ile 3 yıllık sözleşme imzalandı. Riva'daki imza töreninde konuşan Milli Takımlar'dan Sorumlu TFF Yöneticisi Hamit Altıntop, "Kuntz'un saha içinde en iyisini yapacağına inanıyoruz" dedi.

Kuntz tercihinde kendisine duyulan güven dolayısıyla eski bir milli futbolcu olarak büyük gurur duyduğunu anlatan Altıntop, şunları kaydetti:

"Başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerime bana bu sorumluluğu verdikleri için teşekkür ederim. Sorumluluğumun farkındayım. Ancak bunu birikimimle mutluluğa çevireceğimizden emin olabilirsiniz. Zor bir görev. Zoru seviyoruz. Ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Sayın Kuntz'u genç, modern ve taktiksel olarak en üst seviyede oynama hedefiyle tanıtmak istiyoruz. Görevinin bilincinde. Ben kendisiyle istişareler yaptım. Kalitemle ve birikimimle kendisini en iyi şekilde destekleyeceğime söz verdim. Kuntz'un da saha içinde en iyisini yapacağına inanıyoruz. Almanya'da Ümit Milli Takım'da 5 yıl görev aldıktan sonra A takımı hak ettiğine inanıyorum. İkinci vatanında bu şansı kendisine veriyoruz. Kendisine inanıyoruz. O da bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirecektir. Umarım en kısa zamanda çok iyi sonuçlarla ve güzel futbolla buluşmak üzere."

"20-25 HOCAYLA GÖRÜŞTÜK"

Şenol Güneş ile yolların ayrılmasının ardından 20-25 hocayla görüştüklerini ifade eden Hamit Altıntop, şunları söyledi: "Hedefimiz çok büyük. Şenol hocamız ile vedalaştıktan sonra 20-25 hocayla görüştük ve konuştuk. Türkiye’nin albenisi ve potansiyeli çok. Bunu herkes kabul ediyor. Ama onlar Türkiye’nin eksiklerini görmüyorlar. Güzel statlar var, çok iyi kulüpler var. Ama gerçekler de var. Buna müdahale etme zamanı artık. Bunu hissettireceğiz. Önemli olan bu eksiklerimizi görmemiz. Biz de çok iyi skorlar istiyoruz ama eğitimde, bilimde o eksikleri görüyoruz. Bunu en kısa sürede telafi etmeye çalışacağız."

"Coşku, heyecan bizde var ama gerçeklerle yüzleşmemiz lazım. Hedefimiz Norveç maçı. Bu maçta bir ekip olalım, eskisi gibi birbirimizi destekleyelim. Herkes stada gelsin. Doğru mesajlarla, doğru yaklaşımla bu takımı el üstünde tutalım. Bu takımı çok iyi biliyorum ama son 5 maçın açıklaması yok. Milli takım bir iniş çıkış yaşamıştır ama bu takım hiçbir zaman bu kadar çaresiz olmamıştır. Hepimizin bunda payı var. Şimdi değiştirme zamanı. Stefan Kuntz’a her konuda yardımcı olmaya çalışacağız. Sonunda güzel futbol ve güzel sonuçlarla, güzel şeyler konuşuruz ve umarım biraz daha tebessüm olur yüzümüzde. Bunun için en kısa zamanda sizlerle tekrar bir araya geleceğiz. Bu özel günde Stefan’ın keyfini çıkarmasını istiyoruz, yarın itibariyle iş başı yapacak. İnşallah bu karar futbolumuz için iyi olur, umarım bunu ispatlayabiliriz."

YARDIMCILARIYLA BİRLİKTE GELDİ

Stefan Kuntz’un kendi tercih ettiği 2 yardımcısının olacağını da söyleyen Altıntop, “Diğer arkadaşlarla ilgili küçük bir çalışmamız var. Burada da tabii ki oyuncuları, takımı iyi tanıyan bir hocamızın ekipte olması öngörülüyor. Bunun kararını bugün, yarın vereceğiz ve tam kadroyu da en kısa sürede açıklayacağız. Saha içinde değil, saha dışında da değişiklikler olacak. Bunun içinde medya ilişkileri de kesinlikle daha farklı seviyeye gelecektir. Ben de daha fazla sorumluluk alıp, sizinle bilgiler paylaşacağım” diyerek sözlerini tamamladı.

Hamit Altıntop: Oynadığımız son 5 maçın mantıklı bir açıklaması yok ile ilgili etiketler Hamit Altıntop Şenol Güneş A Milli Takım Stefan Kuntz
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.