Hamit Altıntop'un istifası kabul edilmedi

Süper Lig maçlarının en az 1 Nisan'a kadar seyircisiz oynanacağını açıklayan TFF Başkanı Nihat Özdemir, Hamit Altıntop'un görevinin başında olduğunu söyledi. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Özdemir, VAR tartışmalarına da ayrı bir parantez açtı.

TFF Başkanı Nihat Özdemir, yönetim kurulu üyesi Hamit Altıntop'un istifasını kabul etmediklerini, eski milli futbolcunun görevinin başında olduğunu açıkladı. Özdemir, "Hamit Altıntop, yönetici olarak Türk futboluna çok faydası olacaktır. Çalışmalarına devam ediyor. Profesyonel kadroda bir değişiklik olmayacak. Aldığımız kararlar neticesinde rahatsız olmuş camialar var, taraftarlar var. Biz bunlara tweetlere, Instagram'a bakmıyoruz. Biz sosyal medyaya bakmıyoruz" dedi.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Özdemir'den satırbaşları şöyle:

Süper Lig 42 haftalı bir lig. Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig oldu. Sezona başlarken birçok kişi tarafından "bu sezon olmaz" gibi negatif söylemler oldu. Lig takvimini ilan ettik, sezona başladık. 17 hafta kaldı. 28 yılda bir rastladığımız Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor rekabeti var.

Hedefimiz kalan 17 haftayı sağlıklı bir şekilde tamamlamak. Bu şartlarda bu ligi tamamlamak çok zor. Futbolcular da talimatlarımıza uydular. Kadroları genişlettik. Bütün futbol camiasına teşekkür ediyorum. Bu hafta meteoroloji ile işbirliği yaptık ve Galatasaray-Kasımpaşa ve Gençlerbirliği-Beşiktaş maçını erken saate aldık.

DEVLER LİGİ FİNALİNİ SEYİRCİ OYNAMAK İÇİN UĞRAŞIYORUZ

Olimpiyat Stadı'mız iyi değil, çok iyi durumda. İstanbul şartlarına uygun en iyi çimleri seçtik ve getirdik. Biz Hollanda maçını Galatasaray'ın sahasında oynamak istedik ama maalesef sahanın son halini gördünüz. Şu anda Şenol Hocamız o maçı orada oynasak mı oynamasak mı diye düşünüyor. Belki o maçı da Olimpiyat Stadyumu'nda oynayabiliriz. Sahada önemli olan drenajların ve bakımların düzenli olması lazım. Drenaj sistemi nedir? Kar yağdığında karın eriyip su hale gelmesinden sonra drenaj sisteminin bu suyu çekmesi lazım.

Her stada yapılabilir. Ama hem bütçe lazım, proje hazırlamak lazım, yetkili insanların bu işi yapması lazım. Bu bizim sorumluluğumuzda değil ama bizden yardım istenirse yardım ederiz.

DIGITURK'LE YOLA DEVAM

En kısa zamanda ihale şartnamesi hazırlayıp hamuya sunacağız. Sene bitmeden ihaleyi sonlandıracağız. 2021/22 sezonu beIN Sports'un. 2022 sonunda yeni yayın ihalesi yapmamız lazım. 5 yıllık bir periyodun ihalesini yapacağız. Ben isterim ki beIN Sports'la devam edelim. Aramızda iyi bir ilişki, diyalog var. Çok sıkıntılı dönemleri hep beraber atlattık. Gerçekten çok büyük yaramdır kaçak yayın. Türkiye'de illegal yayını engelleyebilirsek beIN Sports çok para kazanabilir. Devletimiz, çok büyük vergi alır. Kulüplerimiz de daha çok imkan elde edecek."

AVRUPA'NIN EN İYİ VAR SİSTEMİNE SAHİBİZ

Herkes VAR'ı suçluyor. Hata yapan hakemlere gereken cezayı biz veriyoruz. Tabi ki hata olabilir, bakmamız gerek nokta kasıt olup olmadığı.B iz ligi dizayn ediyormuşuz! Fenerbahçe'yi şampiyon yapacakmışız, son birkaç haftada Galatasaray'ı şampiyon yapacakmışız diyorlar. Kazanıyorlar VAR'ı tenkit ediyorlar, kaybediyorlar VAR... Biz bu hakemlerle ligi bitireceğiz. Bu işten vazgeçelim. Teknik direktörler, kulüp başkanları ne olursunuz maçlardan sonra çıkıp sadece taraftara mesaj vermek için açıklamalarda bulunmayın. Hakeden sezon sonu şampiyon olacak. MHK Başkanımla konuşuyor, toplantıları yapıyorum. Varsa bir haksızlık ceza veriliyor.

Hamit Altıntop'un istifası kabul edilmedi ile ilgili etiketler TFF Nihat Özdemir Hamit Altıntop
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.