Hamilelikte öksürüğe ne iyi gelir, nasıl geçer? Hamilelikte öksürük bebeğe zarar verir mi?

Her an, herhangi bir yerde, gece uyurken, konuşurken vs. aniden gelen öksürük durumu rahatsızlık vermektedir. Öksürük, akciğerleri koruyan ve aşırı miktarda yapılan sekresyonun atılmasını sağlayan bir refleks türü olarak bilinmektedir. Öksürük durumu toplumda en sık karşılaşılan semptomlardan biridir. Öksürüğe sebep olan birçok neden bulunmaktadır. Hamilelikte öksürüğe ne iyi gelir, nasıl geçer? Bu konuya ayrıntılı değineceğiz. Hamilelikte öksürük bebeğe zarar verir mi? İşte tüm detaylar…

Öksürük durumu boğazdan enfeksiyon, bakteri ve virüslerin atılmasını sağlayan bir durumdur. Bazı zamanlar geçmek bilmeyen öksürükler hayatımızı olumsuz yönde etkilemektedir. Öksürüğe neden olan durumlar genellikle; Nezle ve grip, farenjit, astım, geniz akıntısı, reflü, kalp yetmezliği, tüberküloz gibi hastalıklar öksürüğe neden olabilen durumlardır. Öksürük olarak bilinen bu durum bir hastalık olmamakta, boğaz ve solunum yollarını temizlemeye yarayan bir savunma mekanizması olmaktadır. Son zamanlarda anne olmaya hazırlanan gebe kadınlar tarafından hamilelikte öksürük tehlikeli mi? Gibi sorular hakkında bilgi sahibi olmak istiyorlar. Hamilelikte öksürük neden olur, hangi doktora gidilir? Merak edilen bu soruyu yanıtlayacağız. Hamilelikte öksürüğe iyi gelen İbrahim Saraçoğlu kürü işte detaylar.

HAMİLELİKTE ÖKSÜRÜĞE NE İYİ GELİR?

Anne adaylarının bu zorlu sürecinde meydana gelen öksürük hakkında bilgi sahibi olmak isteyen anne adaylarının araştırdığı bir konuda hamilelikte öksürük nasıl tedavi edilir? Sorusunu sormaktadırlar. Aniden gelen kuru öksürük durumu gebelik dönemlerinde hamile olan anne adaylarına rahatsızlık vermektedir. Gebelikte öksürüğü gidermek için sabahları aç karnına ılık bir su içilmesi gerekmektedir. Ayrıca suyun içine katacağınız limon ve bal boğazınızın yumuşamasını sağlayabilen bir karışımdır. Gün içerisinde 2 adet elma yemekte öksürüğün geçmesine yardımcı olan bir besindir.                    

HAMİLELİKTE ÖKSÜRÜK NASIL GEÇER?

Hamilelikte gıcık şeklinde öksürük anne adayına rahatsızlık veren geçmeyen kuru öksürük tedavisinin en iyi yolu sıcak içecekler tüketmektir. Ayrıca evinizde yapabileceğiniz ev yapımı çorba, zencefil, limon, açık nane çayı nefes yollarımızı açar ve mukusu uzaklaştırmaya yardımcı olmaktadır. Bunlara ek olarak ılık bir duş alarak vücudunuzun rahatlamasını ve nefes yollarımızın açılmasını sağlayabilirsiniz.

HAMİLELİKTE ÖKSÜRÜĞÜ NE KESER?

  • Hamilelik döneminde öksürüğe iyi gelen tedavilerden birisi ise elma olarak bilinmektedir. Bir litre suyun içerisine ince dilimlenmiş bir elmayı kabuklarıyla birlikte ilave edin. Ardından haşlandıktan sonra çay gibi tüketebilirsiniz.
  • Bir diğer öksürüğü kesmeye yardımcı olan bitkisel yöntemlerden biriside keçiboynuzu tüketmektir. Öncelikle yarım litre suya 7-8 adet keçiboynuzu atarak kaynatın ve bu karışımı gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Bu karışımla balgamınızın sökülmesine yardımcı olmaktadır.

 

HAMİLELİKTE ÖKSÜRÜK NEDEN OLUR?

Gebelik döneminde anne adaylarında meydana gelen öksürük durumu genellikle; Hamilelik nezlesinden kaynaklı olmaktadır. Bunun sebebi artan östrojen hormonu burundaki mukoza tabakasının şişmesine ve hamilelik nezlesi adı verilen bu durumun ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Bu rahatsızlık durumu burun tıkanıklığına zemin hazırladığı gibi, burun akıntısına ve hamilelikte öksürüğüne sebep olmaktadır.

HAMİLELİKTE ÖKSÜRÜK İÇİN HANGİ DOKTORA GİDİLİR?

Anne adayları tarafından ilgi konusu olan durumlardan biriside hamilelikte öksürük şurubu içilir mi? Konusu oldukça merak edilmektedir. Geçmek bilmeyen öksürük sorunu hamilelik döneminde başlarsa kulak burun boğaz doktoruna randevu alarak muayene olabilirsiniz. Doktorunuzun önermiş olduğu ilaçları kullanabilirsiniz.

HAMİLELİKTE ÖKSÜRÜK BEBEĞİ ETKİLER Mİ?

Hamilelik döneminde meydana gelen kuru öksürük hakkında genellikle araştırılan konuların başında hamilelikte öksürük bebeğe zarar verir mi? Sorusu merak edilmektedir. Ayrıca bir diğer hamilelikte meydana gelen öksürük hakkında araştırılan konulardan biriside hamilelikte öksürük erken doğuma sebep olur mu? Sorusunun cevabı merak edilmektedir. Anne adaylarının bu zorlu süreçlerinde meydana gelen öksürük durumu bebeğe zarar vermemektedir. Anne karnında bulunan bebek hamilelik döneminde karnımızda içi sıvı dolu olan amniyon kesesinin içinde gelişimini sağlar. İşte bu kesedeki sıvı bebeği dış etkenlere karşı korumaya yardımcı olduğundan dolayı bebeğiniz öksürük durumundan etkilenmez.

HAMİLELİKTE ÖKSÜRÜĞE İYİ GELEN İBRAHİM SARAÇOĞLU KÜRÜ

Hamilelik öksürüğü kürü;

Öncelikle 1,5 su bardağı suyu bir kaba boşaltın. Daha sonra hazırda bulunan suyun içine nar kabuğu ve 3 başak karabaş bitkisi ilave edin. Ardından daha sonra 10 dakika kaynatın. Ilımaya bırakın ve iyice süzdükten sonra günlük olarak tüketebilirsiniz.

 

 

 

Hamilelikte öksürüğe ne iyi gelir, nasıl geçer? Hamilelikte öksürük bebeğe zarar verir mi? ile ilgili etiketler Öksürük Hamile hamilelikte öksürük öksürük ilacı öksürük tedavisi Hamilelik
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.