Hamilelikte Ihlamur, Nane Limon İçilir mi?

Kış mevsimiyle birlikte bitki çaylarının tüketimi artıyor. Hamilelikte ıhlamur, nane limon içilir mi sorusu da merakla araştırılmaya devam ediyor. Anne adaylarının hamilelik döneminde bitki çayı tüketimi özellikle dikkat gerektiren durumdur. Peki bitki çaylarından ıhlamur hamilelikte tüketilir mi?

Hamilelikte tüketilebilecek bitki çaylarını araştırdık. Özellikle kış mevsimini hamilelik dönemine rastlayan anne adayları güvenli olmadığı gerekçesiyle nane limon, ıhlamur benzeri bitki çaylarını tüketmekte çekincelidir. Ancak grip ve nezle gibi kış mevsiminde yaşanan hastalıklar hamileler için dikkatin daha çok gösterilmesi gereken durumlardır.

Hamilelikte ıhlamur içilir mi sorusu da bu yüzden önemlidir. Ihlamurun kan sulandırıcı ve kanı inceltici özellikleri nedeniyle kontrolsüz kullanımı hamileliğin son döneminde kanamaya neden olabileceği araştırmaları vardır. Aslına bakılırsa her bitki çayı kullanılan ilaçlarla etkileşime girebilir. Bu yüzden vücudun alabileceğinden fazla ıhlamur çayı tüketmeniz halinde gebeliğiniz tehlikeye girebilir. Doktorunuza başvurmalısınız

Hamilelikte Ihlamur, Nane Limon İçilir mi?

IHLAMUR'UN HAMİLELERE FAYDALARI NELERDİR?

Ihlamurun hamilelere faydaları da vardır. Özellikle karın bölgesinde yaşanacak ağrı ve krapmların azaltılmasında ıhlamur etkilidir.

Spazm giderici özellikleri vardır.

Ateş düşürücü etkisiyle hamilelere yardımcı olur.

Yatıştırıcı özelliğiyle uykusuzluk, stres ve bitkinlik durumlarına karşı hamileler özellikle dengeli bir ıhlamur çayı tüketebilir.

Ancak iki fincandan fazla tüketimi birçok uzmana göre önerilmemektedir.

Öte yandan Hamilelikte içebileceğiniz bitki çaylarından birisi de nane limondur. Bebek içi zararsız olan nane limon rahim kasları için zararı olmadığı bildirilmiştir.

Hamilelikte Ihlamur, Nane Limon İçilir mi? ile ilgili etiketler Hamile
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.