Hamam böcekleri uçar mı? Uçan hamam böceği var mı?

Hamam böcekleri uçar mı? Son olarak Ankara'da görüldüğü söylenen uçan hamam böceği sosyal medyada konuşulur oldu.

Sosyal medya üzerinde bir kullanıcı tarafından dile getirilen ve Ankara'da görüldüğü söylenen uçan hamam böceği panik yarattı. Peki hamam böcekleri uçar mı? Uçan hamam böceği ısırır mı?

Diğer adıyla kakalak olarak bildiğimiz hamam böceklerinin uçan kanatlı cinsleri de vardır. Buna nazaran uçan hamam böcekleri dışında bazılarının da çok hızlı koşabildikleri gözlemlenmiştir.

Türkiye'de çok görülen hamam böceği türleri arasında Amerikan hamam böceği bulunur. Bu tür hamam böcekleri jet hızıyla koşabilmelerinin yanında uçarak da gitmek istedikleri yerlere ulaşabilirler. Hem dişi hem de erkek olan Amerikan hamam böceklerinin uçma yetenekleri bulunmaktadır.

Bu tür hamam böcekleri büyüdükleri zaman kanatlarını daha geliştirerek uçma yeteneğine sahip olurlar. Yetişkin bir Amerikan hamam böceği 50 mm uzunluğundadır. Amerikan hamam böcekleri kırmızımsı kahverengi ve akaju rengindedirler. Başlarının hemen arkasında sarı bir şerit bulunur. Görünümleri yüzünden kolayca tanınabilen Amerikan uçan hamam böcekleri bazen bir sinek olarak da görülebilir. Bu tür uçan hamam böceklerinin ısırma olayı çok nadir görülmektedir.

Hamam böcekleri uçar mı? Uçan hamam böceği var mı? ile ilgili etiketler Uçan hamam böceği Kanatlı hamam böceği
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.