Ham ayçiçeği yağı ve aspir tohumu ithalatında yıl sonuna kadar gümrük vergisi yok

Resmi Gazete ile bildirilen karar ile aspir, ayçiçeği tohumu ve ham yağ ithalatında yıl sonuna kadar gümrük vergisi uygulanmayacak.

Bitkisel yağ fiyatlarında gözlemlenen yükselişin önüne geçilebilmesi ve iç piyasa fiyatlarının makul seviyelerde tutulabilmesi amacıyla ithalat rejimi kararında değişiklik yapılmasına ilişkin düzenleme Resmi Gazete’de yayınlandı. Buna göre ham ayçiçeği yağı ve aspir tohumu ithalatında 2021 sonuna kadar gümrük vergisi alınmayacak.

Düzenlemeden önce ilgili ürünlerin ithalinde geçerli gümrük vergileri aspirde yüzde 1,5’dan 23,4’e kadar ithalatın yapıldığı ülkeye göre değişmeli olarak tahsil ediliyordu. Yayınlanan karar ile aspir ithalatında uygulanan gümrük vergisi yıl sonuna kadar kaldırıldı.

HAM YAĞDA DA GÜMRÜK VERGİSİ 2022’YE KADAR YOK

Aynı düzenleme ile, ayçiçeği tohumu yağı ile teknik ve sınai amaçla kullanılan ham yağ ithalinde gümrük vergisi 2021 boyunca sıfırlandı.

Ay çiçeği yağında ithal işleminin yapıldığı ülke uyarınca sıfır ve yüzde 22,5 aralığında, ham yağda ise sıfır ve yüzde 10 aralığında gümrük vergisi uygulanıyordu.

 

Ham ayçiçeği yağı ve aspir tohumu ithalatında yıl sonuna kadar gümrük vergisi yok ile ilgili etiketler İthalat gümrük vergisi aspir ayçiçek yağı
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.