Haluk Levent ölümünün 15. yılında 'Elfida'yı unutmadı... Paylaşımı duygulandırdı! İşte Elfida'nın acı hikayesi

Şarkıcı Haluk Levent, Twitter hesabından paylaşımda bulunarak, 15 yıl önce yaşamını yitiren Elfida Beyzanur'u andı. Geçtiğimiz günlerde 'Elfida' şarkısının hüzünlü hikayesini de anlatan Levent, paylaşımında "Beyzam, güzelim! Hep aklımda kalacaksın! (Elfida)" notunu yazdı.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından 'Elfida' isimli şarkısının hikayesini paylaşan Haluk Levent, "Polemikleri bitirmek için bunu paylaştım. Bu konuya açıklık getirmek istedim" demişti.

Kurduğu AHBAP derneği ile birçok insanın yardımına koşan Levent, Twitter'dan yaptığı yeni paylaşımda ise 15 yıl önce yaşamını yitiren Elfida Beyzanur'u andı. AHBAP Derneği'nin de başkanı olan Levent paylaşımında "Bugün yıl dönümün. Tam 15 yıl olmuş seni yitireli. Beyzam, güzelim! Hep aklımda kalacaksın! (Elfida)" notunu düştü.

Haluk Levent Elfida


ELFİDA'NIN HİKAYESİ NEDİR?

Haluk Levent, kişisel Twitter hesabından Elfida şarkısının hikayesini geçtiğimiz günlerde paylaşmış ve duygusal hikayeyi böyle anlatmıştı:

"Son dönemlerde Elfida şarkısı üzerinden çok konuşuldu. Polemiklere girildi. Hala Twitter'da Elfida'nın bir genç kız olduğu vs. türlü türlü şeyler söyleniyor. Bu konuya açıklık getirmek istedim. Birincisi Elfida ismi sonradan verilmiş bir isim. Adı Beyzanur kızımızın. 4 yaşlarındayken tanıştım bu kızımızla. Babası Murat Çelik bir emekçiydi. Kızın amansız hastalıkla mücadelesi için Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne gidiyordum. Doktorlarla görüşüyordum. Detayları burada anlatmak istemiyorum ama çok uğraştık."

ELFİDA, BEYZANUR İSİMLİ BİR KIZ ÇOCUĞU İÇİN KALEME DÖKÜLMÜŞ


"Bir gün doktorların odasındaydım ve doktorlardan biri bana dedi ki: 'Haluk Bey, bu kızı gözden çıkartın.' Yanımda da müzisyen arkadaşım Emrah Aydoğdu var. Emrah, 'Gözden çıkarılan kadın anlamı Osmanlıca'da Elfida.' dedi. Belki tam birebir anlamı olmuyordu ama bir kavram olarak çok uyuyordu. Tabii biz birbirimize sarılıp ağladık. Gerçekten Beyzanur'u çok seviyordum."

"O ZAMANLAR 8 YAŞINDAYDI"

''Ve oturdum şarkıyı yazdım. Sevgili Emrah Aydoğdu da elinden geleni yaptı. Sözlerinde düzenlemeleri yaptık ve Ömer Faruk Güney'in de müziği vardı. Bu şekilde Beyzanur'un son günlerinde ona şarkıyı söylüyordum ama kendisi olduğunu bilmiyordu Elfida olarak biliyordu. Tabii küçük bir çocuktu son zamanlarında 8 yaşındaydı.''

"ADINI ELFİDA KOYUN"

''O dönemde hastane personeline Bakırköy'de bir konser verdim. Beyzanur'a iyi baksınlar diye onların gecesine katıldım. O gece evden başka bir yere kaldırılan Beyzanur'u kaybettik. Ardından anne ve babasından rica ettim. Yıllardır Beyzanur'un babasıydınız. Evet kızımızı kaybettik. Lütfen bir çocuk daha yapın dedim. Aradan bir yıl geçti beni aradılar. Haluk Abi bir kız çocuğumuz oluyor. "Adını Elfida koyun." dedim ve kızları oldu. Adı Elfida. Şu anda o Elfida belki de 8-9 yaşlarında ve bir okulda okuyor. Ablasının ismini taşıyor.''

 

Haluk Levent ölümünün 15. yılında 'Elfida'yı unutmadı... Paylaşımı duygulandırdı! İşte Elfida'nın acı hikayesi ile ilgili etiketler Haluk Levent Twitter Elfida
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.