Hallerde fiyatlar düştü, marketler cep yakıyor!

Türkiye'nin 'tam kapanma'ya geçmesi ile birlikte birçok toptancı halinde ürün fiyatları ciddi oranda düştü. Durum böyle iken marketlerde fiyatların fırlaması hem tüketicinin hem de üreticinin tepkisini çekti.

Domatesin kilosu zincir marketlerde ortalama 8 liradan satılırken halde bu fiyat 2-3 lira arasında değişiyor.

Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu (TÜSPAF) Başkanı Ali Karaca, köylünün de ürününü doğrudan satmakta sıkıntı yaşadığını dile getirdi.

MARKETLERDE FAHİŞ FİYAT ARTIŞI

Karaca, bu süreçte yaş meyve ve sebzeyi satan tek yer olan marketlerin ürün fiyatlarında önemli artışlar yaptığını ve üretici ile market fiyatları arasındaki makasın açıldığını savundu. Bu durumun tüketiciyi de mağdur ettiğine dikkati çeken Karaca, pazarların açılmasıyla üreticinin ucuz ürün satın alma imkanına kavuşacağını kaydetti.

Hallerde fiyatlar düştü, marketler cep yakıyor!

BAKANLIĞIN KARARI ESNAFI MUTLU ETTİ

Cumartesi günü semt pazarlarının kurulumuna verilen izin hal esnafına umut oldu. Bayrampaşa yaş sebze ve meyve halindeki esnaf satışların bir gün de olsa artacağı düşüncesinde. Ancak esnaf tek günü yetersiz buluyor.

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine "Pazar Yerleri" konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre tam kapanma dönemi içerisinde 8 ve 15 Mayıs 2021 tarihlerine denk gelen cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında sadece yaş sebze ve meyve ile fide satışı yapan pazar yerleri açık olacak.

Hallerde fiyatlar düştü, marketler cep yakıyor! ile ilgili etiketler İçişleri Bakanlığı meyve market sebze zam fiyat hal
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.