Halkı sokağa çağıran sosyal medya hesapları tek tek tespit edildi: 271 hesaba yasal işlem

Emniyet Genel Müdürlüğü, kur dalgalanmaları sonrası sosyal medyadan sokak çağrısı yapan hesapları tek tek tespit etti. EGM'den yapılan açıklamaya göre, 271 hesap için yasal işlem resmen başlatıldı.

Döviz kurunda meydana gelen dalgalanmayı fırsat bilen bazı kullanıcıların sosyal medya hesaplarından  devletin aleyhinde paylaşımlar yapması sonrası Emniyet Genel Müdürlüğü harekete geçti. Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekipleri, siber devriyeler ile, sokak çağrısı yapan 271 hesabı anında tespit etti. Bu hesaplar için yasal işlem başlatıldı.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: 271 HESAP İÇİN İŞLEM BAŞLATILDI

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimlerince, kanunların verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülmektedir.

Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında, döviz kurlarında gerçekleşen dalgalanmaları manipüle ederek, halkı kin ve düşmanlığa sevk eden, cebir ve şiddet kullanmak için halkı sokağa çağıran içeriklerin yanı sıra, manipülatif ve dezenformasyon niteliğinde paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 271 hesap ile ilgili çalışma yapılarak tespit edilen şahıslar hakkında gerekli yasal işlemler başlatılmıştır.

Türk Polis Teşkilatı olarak, her alanda olduğu gibi sanal ortamda da suç ve suçluyla mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Halkı sokağa çağıran sosyal medya hesapları tek tek tespit edildi: 271 hesaba yasal işlem ile ilgili etiketler Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Medya Eylem egm
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.