Halkbank davasında kritik gün

ABD'de görülen Halkbank davasında kritik bir güne giriliyor. İstinaf mahkemesinde bugün görülecek duruşmada Halkbank'ına avukatları ve savcılar mahkemenin üç hakiminin karşısına çıkacak. Koronavirüs önlemleri kapsamında telekonferansla yapılacak duruşmadan nihai kararın çıkması bekleniyor.

New York İkinci Bölge İstinaf Mahkemesi’nde yeni haftanın ilk günü 12 Nisan’da yapılacak duruşmada Halkbank’ın avukatları ve savcılar üst mahkemenin üç hakimi Raymond J. Lohier, Jr., Susan L. Carney ve William J. Nardini’nin karşısına çıkacak.

Duruşma, koronavirüs önlemleri çerçevesinde telekonferans yöntemiyle yapılacak. Bugün görülecek duruşmada Halkbak'ın itirazları değerlendirilecek.

Üst mahkeme eğer Halkbank’ı haklı bulursa, bir alt mahkeme olan New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde yargı süreci duracak ve dava tamamen düşecek. Üst mahkeme Halkbank aleyhine karar verirse dava alt mahkemede görülmeye devam edecek.

En son jürili seri duruşma takvimi belirleyen alt mahkeme, Halkbank’ın yargı sürecine kaldığı yerden devam edecek. Bir alt mahkeme olan New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi, daha önce belirlediği jürili seri duruşmaların başlama tarihini 3 Mayıs olarak açıklamıştı.

Hukukçular, üst mahkemenin kararının Halkbank aleyhine çıkması halinde daha önce alt mahkemenin belirlediği duruşma takviminin değiştirilerek daha ileri bir tarihe ertelenebileceği ön gördüklerini de belirttiler.

Halkbank davasında kritik gün ile ilgili etiketler Halkbank dava ABD istinaf mahkemesi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.