Halkalı Güneş tutulması ne zaman? 2021 Güneş tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi?

2021 Halkalı güneş tutulması için geri sayım başladı. Doğaseverler tarafından merakla beklenen Güneş tutulması olayı halkalı yani parçalı olarak izlenebilecek. Takipçiler ise Güneş tutulması ne zaman? Türkiye’den izlenebilecek mi?

Doğa tutkunları tarafından merakla beklenen 2021 yılı Güneş tutulması için geri sayım başladı. Bu sene içerisinde sadece bazı bölgelerden takip edilebilecek Güneş tutulması halkalı bir şekilde gözlemlenecek.

2021 GÜNEŞ TUTULMASI NE ZAMAN?

Güneş tutulması bu sene 10 Haziran 2021 tarihinde gerçekleşecek. Saat 11.12’den itibaren oluşacak halkalı Güneş tutulması olayı Türkiye’den izlenemeyecek. Bu tutulma sadece Kuzey Amerika’nın Kuzeyi, Rusya’nın Kuzey Doğu’su ve Grönland gibi bölgelerden izlenecek.

Halkalı Güneş tutulması ne zaman? 2021 Güneş tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi?

HALKALI GÜNEŞ TUTULMASI NEDİR?

Halkalı güneş tutulması: Ay'ın, Güneş'in önünden tam kavuşumlu geçişinde Güneş'i tam örtmediği zaman gözlemlenir. Ay'ın çapı, Güneş'in ışıkyuvarının çapının yaklaşık 400'de biridir. Ancak Ay'ın Dünya'ya uzaklığı, Güneş'in uzaklığının yine yaklaşık 400'de biridir. Bu yüzden Ay'ın Dünya'dan görünür büyüklüğü Güneş ile yaklaşık olarak aynıdır.

Ancak gerek Dünya'nın Güneş çevresindeki, gerekse Ay'ın Dünya çevresindeki yörüngeleri tam daire olmadığından, Ay her tam kavuşumlu geçişte Güneş'i tam olarak örtmez. Bu durumda, Güneş diskinin Ay tarafından örtülmeyen kısmı, Dünya'dan halka şeklinde gözlemlenir.

Halkalı Güneş tutulması ne zaman? 2021 Güneş tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi? ile ilgili etiketler Türkiye güneş tutulması Halkalı Güneş Tutulması
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.