Halkalı Gebze Marmaray hattı durakları ve ücret tarifesi 2020

Halkalı Gebze Marmaray hattı durakları ve ücret tarifesi vatandaşların yoğun ilgisi haline geldi. Marmaray saat kaça kadar çalışıyor?

Halkalı Gebze Marmaray hattı durakları vatandaşların merak konusu oldu. 12 Mart 2019 tarihinde uzun bir aradan sonra açılan ve halk arasında banliyö olarak bilinen ancak yeni adıyla Marmaray olarak adlandırılan seferlerin saat kaça kadar çalıştığı da araştırılmakta.

Eski sistemde sadece Gebze ile Haydarpaşa arasında çalışa banliyö seferleri 2019 yılından itibaren artık Gebze'den başlayarak Halkalı'ya kadar uzanan uzunca bir hat üzerinde seferlerine başladı. Daha önceden parça halinde sadece Halkalı-Sirkeci, Haydarpaşa-Pendik arasında olan seferler Marmaray'a entegre edilerek Halkalı ile Gebze arasında tek hat üzerinden seferlerine devam etmekte.

Ankara-İstanbul arasındaki YHT projesi zamanında Gebze-Haydarpaşa arasındaki hatta yenileme çalışmaları nedeniyle rayları sökülerek tarihi eser haline gelen istasyonlara dokunulmayarak mimari yapıları koruma altına alınmış ve yenilenmesine gidilmişti. Yapım süresi için 24 ay olarak planlanan Halkalı Gebze Marmaray hattı yüklenici firmada sıkıntı çıkmasından dolayı ancak 2019 yılında yapımı tamamlanabilmişti.

Halkalı Gebze arasındaki Marmaray hattı 185 dakikadan 115 dakikaya kadar düşerken hat üzerinde 2 viyadük, 27 karayolu, 29 yaya alt geçidi, 21 karayolu, 12 yaya üst geçidi, 19 nehir geçiş köprüsü ve 60 menfez olmak üzere 170 sanat yapısı yeniden oluşturuldu.

HALKALI GEBZE MARMARAY HATTI DURAKLARI

Avrupa yakasında Küçükçekmece ilçesinin sınırlarındaki Halkalı'dan başlayacak Marmaray hattı sırasıyla, Mustafa Kemal, Küçükçekmece, Florya, Florya Akvaryum, Yeşilköy, Yeşilyurt, Ataköy, Bakırköy, Yenimahalle, Zeytinburnu, Kazlıçeşme, Yenikapı ve Sirkeci'den oluşmakta.

Halkalı Gebze Marmaray hattı durakları

Anadolu yakasında ise Üsküdar, Ayrılıkçeşmesi, Söğütlüçeşme, Feneryolu, Göztepe, Erenköy, Suadiye, Bostancı, Küçükyalı, İdealtepe, Süreyya Plajı, Maltepe, Cevizli, Atalar, Başak, Kartal, Yunus, Pendik, Kaynarca, Tersane, Güzelyalı, Aydıntepe, İçmeler, Tuzla, Çayırova, Fatih, Osmangazi, Darıca ve Gebze duraklarında son bulmakta.

MARMARAY SAAT KAÇA KADAR?

Sefer Sıklıkları

Gebze-Halkalı : 15 dakika

Maltepe-Zeytinburnu: 8 dakika

Seyahat süresi

Gebze-Halkalı: 120 dakika

Maltepe-Zeytinburnu: 47 dakika

Söğütlüçeşme-Yenikapı: 16 dakika

Üsküdar-Sirkeci: 4 dakika

Ayrılıkçeşmesi-Kazlıçeşme: 16 dakika

Bostancı-Bakırköy: 43 dakika

Sefer Sayısı

Marmaray banliyö hattında günlük 285 sefer düzenlenmekte olup bunlar;

Gebze-Halkalı-Gebze: 142 sefer

Söğütlüçeşme- Zeytinburnu-Söğütlüçeşme: 143 sefer

Gebze-Halkalı arasında YHT’lere aktarma yapılan istasyonlarımız: Gebze, Pendik, Bostancı, Söğütlüçeşme, Bakırköy ve Halkalı

HALKALI GEBZE MARMARAY HATTI ÜCRET TARİFESİ

Halkalı Gebze Marmaray hattı ücret tarifesi

Halkalı Gebze Marmaray hattı durakları ve ücret tarifesi 2020 ile ilgili etiketler Gebze Marmaray Halkalı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.