'Yeni anayasayla kaldırılacak, günde 100 kere laiklik demeliyiz'

Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde sinyalini verdiği 'yeni anayasa' çalışmalarıyla laikliğin kaldırılacağını iddia etti. Günde yüz kez 'Laiklik, laiklik, laiklik' denmesi gerektiğini ifade eden Arslan, ''Bu sözcük unutuluyor. Beyefendilerin arzu ettiği bu'' dedi.

Geçtiğimiz pazartesi günü Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada yeni bir anayasa çalışması yapılması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Önümüzdeki dönemde yeni anayasa için harekete geçebiliriz.'' şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de destek verererek, ''Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğu açıktır. Milliyetçi Hareket Partisi'nin amacı, görüşü ve düşüncesi de bu yöndedir.'' dedi.

Söz konusu gelişmeleri Halk TV'de yayımlanan Medya Mahallesi isimli programda değerlendiren sunucu Ayşenur Arslan, anayasa çalışmalarıyla laikliğin kaldırılacağını iddia etti.

Bugün heyecanlı konuşabilirim diyerek söze giren Arslan, ''Gelişmeleri çok kritik görüyorum. Benim söylediklerime karşı biz de inanç özgürlüklerinden yanayız denilmesin istiyorum. Neden çünkü zaten artık öyle olduğunu biliyoruz'' ifadelerini kullandı.

''GÜNDE 100 KERE SÖYLEMEMİZ LAZIM''

Lailkik sözcüğünün günde 100 kere söylenmesi gerektiğini ifade eden Arslan, ''Çünkü unutuluyor. Laiklik, laiklik, laiklik! Beyefendilerin arzu ettiği bu. Şimdi diyorlar ki bir kesime; laiklik şimdi kaldırılacak ya da yok edilecek'' dedi.

'Yeni anayasayla kaldırılacak, günde 100 kere laiklik demeliyiz' - Resim : 2

'Yeni anayasayla kaldırılacak, günde 100 kere laiklik demeliyiz' ile ilgili etiketler Halk TV Anayasa ayşenur arslan laiklik

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.