Halk TV skandal haber için özür diledi

Halk Tv, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank'ın Yönetim Kurulu Üyesi olduğu GEDAŞ'la ilgili yayınladığı skandal haberin ardından özür diledi. Söz konusu haberde, GEDAŞ'ın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı TOKİ'nin bir iştiraki olduğu ve bakanlığın, açtığı bir ihalede kendi iştirakine öncelik vermesinin doğal olduğu atlanmış ve 'Ballı ihale' başlığı kullanılmıştı.

Halk TV'nin yayınladığı 'Ballı ihale' başlıklı skandal haberi Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank'ı hedef almıştı.

Söz konusu haberde Varank'ın yönetim kurulunda olduğu GEDAŞ'a teamüllere aykırı bir biçimde ihale verildiği iddia edilmişti. Ancak kanalın atladığı şey GEDAŞ'ın da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı olan TOKİ'nin bir iştiraki olduğuydu.

Yani söz konusu ihalede bir usulsüzlük yoktu. Bakanlık bir ihalede gayet normal olarak kendi iştirakine öncelik tanımıştı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Skandal haberin ardından bakanlıktan da açıklama geldi.

Açıklamada "Bakanlığımıza bağlı TOKİ'nin iştiraki olan GEDAŞ Gayrimenkul Değerleme Anonim Şirketi ve Varank'ı hedef alan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır." ifadesi kullanıldı.

GEDAŞ'ın 1994'ten beri Sermaye Piyasası Kurulu ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu mevzuatları kapsamında yetkili/sertifikalı bağımsız değerleme hizmeti sunduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Bahsi geçen haberdeki konu 2018'de İBB tarafından düzenlenen Tuzla Atık Kabül Tesisi ve İskele Projesi Değerleme ve Fizibilite raporuna ilişkindir. Ağustos 2018'de düzenlenen ihalede, katılımcılar içerisinde en düşük fiyat teklifi verdiğinden, proje değerleme ve fizibilite raporu GEDAŞ tarafından düzenlenmiştir.

GEDAŞ Gayrimenkul Değerleme AŞ Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Bakan Yardımcımız Sayın Varank'ın iddia edildiği gibi herhangi bir şirketi veya şirkette ortaklığı bulunmamaktadır. Söz konusu asılsız haberlerle ilgili gerekli hukuki yollara başvurulacak."

Halk TV skandal haber için özür diledi


HALK TV ÖZÜR DİLEDİ

Yaşanan gelişmelerin ardından Halk Tv internet sitesinde düzeltme ve özür metni yayınladı.

Okurlardan, Varank ve bakanlıktan özür dilenen metinde şu ifadeler yer aldı;

''Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank'ın Yönetim Kurulu Üyesi olduğu GEDAŞ'ın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan aldığı 593 bin liralık ihaleyi konu alan Halk TV’de "Ballı ihale", halktv.com.tr'de "Bakan yardımcısı kendi şirketine ihale verdi" başlıklı haberimizi yayından kaldırdık. Çünkü hata yaptık.

Geçmişteki bazı örneklerin verdiği yanılgıyla yeterli teyit mekanizmasını işletmediğimizi fark ettik. GEDAŞ'ın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı TOKİ'nin bir iştiraki olduğu ve bakanlığın, açtığı bir ihalede kendi iştirakine öncelik vermesinin doğal, hatta yerinde olduğunu atladık.

Teyit mekanizması tam olarak işletilmeden halktv.com.tr ve Halk TV Ana Haber'de yayınlanan haberimizi, başta Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Yardımcısı Fatma Varank'ın kişilik haklarına zarar verdiği gerekçesiyle yayından kaldırdık.

Haberimizde yapılan hata nedeniyle başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatma Varank ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank olmak üzere, izleyicilerimiz ve okuyucularımızdan özür dileriz...''

Halk TV skandal haber için özür diledi ile ilgili etiketler Halk TV Fatma Varank iftira
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.