Halk TV İBB'yi önce eleştirdi sonra vazgeçti!

CHP’ye yakınlığıyla bilinen Halk TV, CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin pandemi döneminde toplu taşımada başarısız olduğuna yönelik bir haber yayınladı. Ancak haberin başlığı ve içeriği 2 saat 22 dakika sonra değiştirildi. Halk TV'nin söz konusu haberi İBB'nin baskılarıyla değiştirdiği ifade edildi.

Halk TV, koronavirüs döneminde toplu taşımada İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sınıfta kaldığını gösteren bir haberi yayınladıktan 2 saat 22 dakika sonra haberi değiştirdi. Söz konusu haberin İBB'nin baskılarıyla değiştirildiği öne sürüldü.

"METROLARDA BALIK İSTİFİ YOLCULUK YAPILIYOR"

Sabah'ın haberine göre, Halk TV'de internet sitesinde yayınlanan; "Türkiye'nin Wuhan'ı bu hâlde!" başlıklı haberde İstanbul pandemi salgınının başladığı Çin'in Hubei eyaletinde yer alan Wuhan'a benzetildi.

Halk TV'de saat:21.15'te yayınladığı haberde; metrolarda fiziksel mesafenin hiçe sayıldığı, yurttaşların adeta balık istifi yolculuk yaptığı ifade edildi.

Haberde; "İstanbul'daki toplu taşıma görüntüleri endişe yarattı. Metroda çekilen bir fotoğraf, Türkiye'nin Wuhan'ı olarak adlandırılan İstanbul'da fiziksel mesafenin hiçe sayıldığını gözler önüne seriyor" ifadeleri yer aldı.

Halk TV'nin soysal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından saat:21.17'te yapılan paylaşımda "Türkiye'nin Wuhan'ı bu hâlde!" ifadeleri yer aldı ve otobüsteki yoğunluğu gösteren fotoğraf paylaşıldı.

Halk TV İBB'yi önce eleştirdi sonra vazgeçti!

HALK TV'NİN İBB'Yİ ELEŞTİRDİĞİ O HABER!

Halk TV'de yayınlanan; "Türkiye'nin Wuhan'ı bu hâlde!" başlıklı haberde şöyle denildi:

"İstanbul'da toplu taşımada çekilen görüntü endişe yarattı. Fiziksel mesafenin hiçe sayıldığı görüntülerde, salgının pik dönemindeyken yurttaşların adeta balık istifi yolculuk yaptığı fotoğraflar görenleri paniğe sevk etti.

Koronavirüs vakaları gün geçtikçe artıyor. Vaka ve hasta sayısında hükûmetin ayrıma gitmesine rağmen hasta sayısı günlük 2 bine yaklaştı. Hastaların büyük çoğunluğunun İstanbul'da görüldüğü de konuşulanlar arasında.

Okulların yüz yüze eğitime yeniden başlamasının gündeme geldiği bugünlerde İstanbul'daki toplu taşıma görüntüleri endişe yarattı. Metroda çekilen bir fotoğraf, Türkiye'nin Wuhan'ı olarak adlandırılan İstanbul'da fiziksel mesafenin hiçe sayıldığını gözler önüne seriyor."

Halk TV İBB'yi önce eleştirdi sonra vazgeçti! - Resim : 2

HABERİN BAŞLIĞI VE İÇERİĞİ DEĞİŞTİRİLDİ

Halk TV; İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirdiği haberin başlığı ve içeriğini 2 saat 22 dakika sonra değiştirdi.

Halk TV'nin soysal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından saat:23.39'da yapılan paylaşımda; "Türkiye'nin Wuhan'ı bu hâlde!" başlıklı haberin başlığı ve içeriğinin değiştiği, haberin "İktidarın ekonomi politikası ve bunun toplu taşımaya yansıması" başlığıyla verildiği gözlendi.

Halk TV İBB'yi önce eleştirdi sonra vazgeçti! ile ilgili etiketler İBB CHP Halk TV toplu taşıma
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.