Halk Ayasofya Camii ile buluşuyor

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde 86 yıl sonra yeniden cuma namazı eda edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli ve devlet erkanı yerini aldı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 86 yıl sonra ilk kez Ayasofya Cami'sinde dua okudu ve ilk öğlen namazının Ayasofya minarelerinden yankılanmasından sonra cemaat namazının sünnetini kıldı. Ardından Diyanet İşleri Başkanı tarihi hutbesini okudu ve cemaat cuma namazını kıldı.

350 BİN KİŞİ KATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde kılınan cuma namazına 350 bin kişinin iştirak ettiğini açıkladı.

Erdoğan, ”Her şeyden önce Ayasofya’yı bizim şu anda aslına Cumhur İttifakı olarak büyük bir gayretle döndürmüş olmamız, milletimizin 10 yıllara sarih özlemini gerçekleştirme bakımından çok çok önemliydi" dedi.

VATANDAŞLAR İÇERİ ALINMAYA BAŞLADI

Edinilen son bilgiye göre, yoğun katılım ve koronavirüs tedbirleri nedeniyle alana giremeyen vatandaşlar içeri alınmaya başladı.

Halk Ayasofya Camii ile buluşuyor ile ilgili etiketler Ayasofya ayasofyanın açılışı cuma namazı ibadet
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.