Halit Ergenç'in yatırım yaptığı Pondr nedir?

Sevilen oyuncu Halit Ergenç'in yeğeni Aziz Akgül yaklaşık 1 milyon dolar yatırım yaparak hayata geçirdiği akıllı telefon uygulaması ''Pondr'' kapandı. Uygulamanın kapanmasından sonra neden kapandığı ve Pondr'ın özellikleri vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki Halit Ergenç'in yatırım yaptığı Pondr nedir? Nasıl kullanılır? Neden kapandı? Detaylar haberimizde...

Halit Ergenç'in yatırım yaptığı Pondr nedir? Halit Ergenç'in yeğeni ili birlikte hayata geçirilen uygulama Pondr kapandı.Ergenç'in yeğeni ile birlikte yaklaşık 1 milyon dolar yatırım yaptığı uygulamanın kapatılmasından sonra uygulamanın özellikleri merak edildi. Peki Halit Ergenç'in yatırım yaptığı Pondr nedir? Nasıl kullanılır? Neden kapandı?

cats_5

Hürriyet'ten Ahmet Can'ın haberine göre; Ünlü oyuncu Halit Ergenç’in yaklaşık 1 milyon dolar yatırım yaparak yeğeni Aziz Akgül’le birlikte hayata geçirdiği ‘Pondr’ (derinlemesine düşünmek) adındaki akıllı telefon uygulaması sessiz sedasız kapatıldı.

Instagram’a benzer bir tasarıma sahip olan Pondr’ın en önemli özelliği ise iki resmin yan yana konularak sosyal ağ üzerindeki kişilerden fikir alınabilmesiydi. Bu özelliğe benzer anket özelliklerinin Facebook, Twitter ve Instagram’da da yer almaya başlaması, Pondr’ın sosyal medya uygulamaları arasındaki şansını azalttı. Dolayısıyla Pondr’ın giderek trafiği azaldığı için uygulama mağazalarından kaldırıldı.

HALİT ERGENÇ

Türk dizi, film ve tiyatro oyuncusu. Ünlü oyuncu Bergüzar Korel'in eşidir.
Halit Ergenç ortaöğrenimini Beşiktaş Atatürk Lisesi'nde tamamlamıştır. 1989’da İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri'nden ikinci senesinde ayrılan Ergenç, aynı sene girdiği Mimar Sinan Üniversitesi Opera ve Müzikal Tiyatro Oyunculuğu bölümlerini bitirmiştir.

Oyunculuk kariyerinde önemli bir yere sahip olan müzikal, opera ve bale çalışmaları arasında The Adventures of ZAK-Kate, Tatlı Charity,Beni Seviyor,Kral ve Ben, Amphitrion, Evita, Hayalet ve Ötekiler,Şarkılar Susarsa bulunmaktadır. Tiyatro çalışmalarına ise Bugün Git Yarın Gel,Popcorn, Arapsaçı, Sevgilime Göz Kulak Ol oyunlarıyla devam eden sanatçının beyazperdede de rol aldığı önemli projeleri bulunmaktadır. Halit Ergenç’in televizyon kariyerinde Hiç Yoktan Aşk, Ölümün El Yazısı televizyon filmlerini, Böyle mi Olacaktı, Kara Melek, Dedem Gofret ve Ben, Esir Şehrin İnsanları, Zerda, Aliye gibi başarılı dizi projeleri izlemiştir.

Televizyon ve sahne çalışmaları dışında program sunuculuğu ve reklam filmlerindeki performanslarıyla da son derece başarılı olan sanatçı, halen dizilerde başarılı bir görüntü çiziyor. Büyük Teklif adlı yarışma programını sunarak sunuculuktaki başarısını da ekranlara yansıttı. Sanatçı izlenme rekorları kıran Binbir Gece adlı televizyon dizisinde de rol almıştır. 2006 senesinde bu dizideki rolü ile en iyi erkek oyuncu dalında Altın Kelebek ödülünü kazanmıştır.

HALİT ERGENÇ'İN OYNADIĞI TİYATROLAR;

2000 - Bugün Git Yarın Gel / Yön: Haldun Dormen
1998 - Popcorn / Yön: Haldun Dormen
1997 - Arapsaçı / Yön: Haldun Dormen 1
996 - Sevgilime Göz Kulak Ol / Yön: Haldun Dormen

Halit Ergenç'in Oynadığı Opera, Bale ve Müzikaller;

2002 - Kiss Me Kate / Yön: Altan Günbay
2001 - The Adventures of ZAK_New York / Yön: Dan Richenbach
2000 - Amphitrion 2000 / Yön: Haldun Dormen
1999 - Tatlı Charity / Yön: Tony Stevens
1999 - Beni Seviyor / Yön: Önder Göksever
1997 - Evita, Hayalet ve Ötekiler / Yön: Haldun Dormen
1996 - Kral ve Ben / Yön: Haldun Dormen
1995 - Şarkılar Susarsa / Yön: Çetin Akcan

ALDIĞI ÖDÜLLER;

2009 Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro ödülü En iyi Erkek Oyuncu
2006 Altın Kelebek En iyi Erkek Oyuncu (Binbir Gece)
2014 Altın Kelebek En iyi Erkek Oyuncu (Muhteşem Yüzyıl)

ROL ALDIĞI FİLM VE DİZİLER;

2016- Vatanım Sensin (Cevdet)
2011 - 2014 Muhteşem Yüzyıl (dizi)
2010 - Misafir (Sinema)
2009 - Dersimiz Atatürk (Sinema)
2009 - Acı Aşk (Sinema)
2008 - Devrim Arabaları - (Sinema)
2007 - Terra'yı Kurtarmak (Türkçe Seslendirme) (Sinema Filmi)
2006 - Tramvay(Sinema)
2006 - İlk Aşk - (Sinema)
2006 - 2008 Binbir Gece (dizi)
2005 - The Net 2.0 - (Sinema)
2005 - Babam ve Oğlum - (Sinema)
2004 - Aliye (dizi)
2003 - Şapkadan Babam Çıktı(dizi)
2003 - Okul (Sinema Filmi)
2003 - Esir Şehrin İnsanları (dizi)
2003 - Baba (dizi)
2002 - Zeybek Ateşi (dizi)
2002 - Zerda (dizi)
2002 - Kumsaldaki İzler (dizi)
2002 - Azad (dizi)
2001 - Dedem, Gofret ve Ben (dizi)
2000 - Ölümün El Yazısı - (Sinema)
2000 - Hiç Yoktan Aşk (dizi)
2000 - Hiç Yoktan Aşk - (Sinema)
2000 - Dadı (dizi)
1998 - Ölümün El Yazısı (TV Filmi)
1997 - Böyle mi Olacaktı (dizi)
1996 - Tatlı Kaçıklar (dizi)
1996 - Köşe Kapmaca (dizi)
1996 - Gurbetçiler (dizi)
1996 - 1999 - Kara melek
1994 - Gülşen Abi (dizi)

BERGÜZAR KOREL

Türk oyuncu, televizyon sunucusu ve şarkıcı.
Korel, Tanju Korel, Hülya Darcan çiftinin kızları olarak 27 Ağustos1982 yılında İstanbul'da doğdu. Çocukluğunu Ulus'ta geçiren Korel, ilk öğrenimini Nilüfer Hatun İlköğretim Okulu, orta öğrenimini Yıldız Koleji'nde yaptı. Kolejden mezun olmasının ardından Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü tamamladı.Üniversiteden önce profesyonel kulüplerde voleybol oynadı. Okul hayatı boyunca birçok oyun ve kısa filmde yer aldı. Aynı zamanda Devlet Tiyatrosu Kuva-yi Milliye oyununda yardımcı oyuncu olarak yer aldı. Bir süre Nicole Kidman ve Tom Hanks’in oyuncu koçluğunu yapan Susan Baston ile çalıştı ve Özay Fecht’in workshop çalışmalarına katıldı.

KARİYERİ

İlk dizi rolünü 1998 yapımı olan Kırık Hayatlar'da aldı. Ardından 2005 yapımı Kurtlar Vadisi: Irak filminde Leyla karakteriyle izleyicilerin karşısına çıktı. Kurtlar Vadisi filmi için rol teklifi geldiğinde hasta olan babası Tanju Korel'in doktorları hastayı kaybetmek üzere olduklarını söylüyorlardı. Bu koşuşturmanın içinde önce rolü geri çevirdi. Ancak annesinin "Baban bu görüşmeye gitmeni isterdi" sözüyle ikna oldu ve teklifi kabul etti. Bu rolün bir zorluğu da Leyla karakterinin Arapça konuşuyor ve filmin canlı çekilecek olmasıydı. Bergüzar Korel bu dili hiç bilmemesine rağmen çok kısa bir sürede rolüne hazırlandı ve çok başarılı oldu. Film gişe rekorları kırdı.

Kurtlar Vadisi Irak'ta yakaladığı başarının ardından yine aynı yıl çekilen Zeytin Dalı dizisinde İklim karakterini canlandırdı. Bu arada reklam filmlerinde rol aldı. Asıl büyük çıkışını ise Kanal D'nin "2006'nın En Fazla Reyting Alan Dizisi" unvanını alan Binbir Gece'deki Şehrazat Evliyaoğlu rolüyle yaptı. Bu rolde kendisine oyuncu koçluğunu ünlü sanatçı Ayla Algan yaptı. Bu dizideki başarılı performansı ile 2006 Altın Kelebek En Başarılı Kadın Oyuncu ödülünü aldı.

Bergüzar Korel sosyal sorumluluk projelerinde de faaliyet göstermektedir. Yapı Kredi ve TEGV işbirliğiyle hayata geçirilen “Okuyorum Oynuyorum” projesinde çocuklarla Sokak Tiyatroları düzenledi ve onlara oyuncu koçluğu yaptı.

Türk sinema televizyonlarında ve özellikle tiyatroda kalıcı olmak istediğini ve bunun için de çok çalıştığını her fırsatta söyleyen yıldız; voleybol, buz pateni, rüzgar sörfü gibi sporların yanı sıra dans ve piyano eğitimi de almıştır.

Oyuncu, Binbir Gece dizisinden sonra gelen film ve program tekliflerini değerlendirerek Star TV'de Çocuktan Al Haberi isimli yarışma programını yapmıştır.

Tolgahan Sayışman ile romantik komedi Aşk Geliyorum Demez filmini çekmiştir.

Casus Kızlar adlı çizgi filmde "Sam" karakterini seslendirmiştir.

2010-2011 senelerinde Bergüzar Korel, başrolünü Bülent İnal ile paylaştığı atv'de yayınlanan Bitmeyen Şarkı dizisinde rol almıştır. Aynı sene Muhteşem Yüzyıl dizisine konuk oyuncu olarak katılmış, Monica Teresse karakterini canlandırmıştır. Son olarak 2012'de başlayan Karadayı dizisinde Kenan İmirzalıoğlu ile başrol oynamış ve dizide Hakime Hanım Feride Şadoğlu karakterini canlandırmıştır.

48.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalinde Ve Kadın Dünyaya Dokundu ana teması doğrultusunda kadınlardan oluşturuldu. Bergüzar Korel de jüri üyesi olarak görev yapmıştır.

Oyuncu 2016 yılının Ekim ayında eşi Halit Ergenç ile Kanal D kanalında yayınlanan Vatanım Sensin adlı dönem dizisi ile kamera karşısına geçmiştir.

Halit Ergenç'in yatırım yaptığı Pondr nedir? ile ilgili etiketler Halit Ergenç pondr nedir nasıl kullanılır neden kapandı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.