Halis Karataş neden at binmiyor? İşte 'Sihirbaz' jokeyin son sağlık durumu!

Türk yarış dünyasının en ünlü jokeyleri arasında yer alan Halis Karataş’ın sağlık sorunu yaşadığı ortaya çıktı. Yarış severlerde uzunca bir süredir Karataş’ın neden at binmediğini merak ediyordu. Peki ama Halis Karataş neden at binmiyor? İşte, Karataş’ın son sağlık durumu…

Yarış dünyasında ‘Sihirbaz’ olarak nitelendirilen ve ünlü jokeyler arasında yer alan Halis Karataş’ın sağlık sorunları ile boğuştuğu belirlendi. El bileğinde yaşadığı küçük bir çatlak nedeniyle 1 Temmuz 2022 tarihinden bu yana at binmeyen şampiyon jokey Halis Karataş’ın ay sonuna kadar at binmeyeceği belirtildi.

Kurban Bayramı’nı ailesi ile birlikte geçiren usta jokeyin bu süre içerisinde tedavisine devam edileceği kaydedildi.

Halis Karataş Kimdir?

2 Ekim 1972 tarihinde Sivas’ın Gürün ilçesinde dünyaya gelen Halis Karataş, maddi durumu elverişsiz olan bir ailenin üç çocuğundan birisiydi. Çocukluğunda futbola ilgi duyan Karataş, 14 yaşında jokeylik için adım atmıştır.

Halis Karataş neden at binmiyor? İşte 'Sihirbaz' jokeyin son sağlık durumu!

Abisi Hüseyin Karataş’tan etkilenerek jokay olmaya karar veren Halis Karataş’ın babası ve amcası da seyistir. İlk zamanlarda ailesi ona jokeylik konusunda itiraz etmesine rağmen o bu hevesinden asla vazgeçmemiştir.

Gazi Koşusu’nda aldığı başarılarla efsaneler arasında yer alan Karataş, Bold Pilot isimli kayınpederinin sahip olduğu efsane atla, 1996 yılında yapılan Gazi Koşusu’nu 2.26.22 dereceyle kazanarak pistlerde rekor kırmıştır.

2009 yılında düzenlenen Enternasyonel Yarış Festivali’ndeki Özel Malazgirt koşusunu da kazanmış ve birçok zafer elde etmiştir. 20 Temmuz 2012 tarihinde Veliefendi Hipodromu’nda düzenlenen 7 koşuda birinci olarak kırılması güç bir rekora imza atmıştır.

Şampiyon Jokey olarak tanımlanan Halis Karataş’ın bu başarısı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafınca Üstün Başarı Ödülü‘yle taçlandırılmıştır.

Halis Karataş neden at binmiyor? İşte 'Sihirbaz' jokeyin son sağlık durumu! - Resim : 2

Karataş, yanında çalıştığı eski TJK başkanlarından Özdemir Atman’ın kızı Begüm Atman’la 2003 yılında evlenmiştir. Azra ve Özdemir isminde iki çocuğu vardır. Eşi Begüm Atman’ı 2014 yılında yakalandığı kanser hastalığı sebebiyle hayatını kaybetmiştir.

2018 yılında Halis Karataş’ın kariyerinin ve Bold Pilot’un hikayesinin anlatıldığı Bizim İçin Şampiyon: Bold Pilot isimli bir film yapılmıştır. Filmin baş rollerinde Ekin Koç ve Farah Zeynep Abdullah yer almıştır.

Halis Karataş neden at binmiyor? İşte 'Sihirbaz' jokeyin son sağlık durumu! ile ilgili etiketler Halis Karataş jokey sihirbaz sağlık durumu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.